Un hotel de luxe serà el primer en acollir pacients lleus de coronavirus a Barcelona

Hotels de tot Catalunya s'ofereixen per a qualsevol necessitat d'allotjament extraordinària i a la capital catalana s'articula Hotel Salut

La biblioteca del Cotton House Hotel, de Gran Via, 670.

La biblioteca del Cotton House Hotel, de Gran Via, 670. / COTTON HOUSE HOTEL

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

La imperiosa necessitat d’espais on acomodar pacients lleus de coronavirus o personal sanitari de recolzament, familiars o en moltes altres circumstàncies fora de les comunes ha fet que la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat) i el Gremi d’Hotels de Barcelona articulin els primers llits a disposició del Departament de Salut de Catalunya per tot el territori. A la capital catalana, un hotel de luxe serà el primer en habilitar-se per a l’aïllament de malalts.

El sector hoteler català, encapçalat per les dues grans patronals, vol donar tot el seu suport, diuen, per «atendre les necessitats oportunes al seu entorn», de manera que es garanteixi que totes les persones que ho necessitin allotjament trobin llits, en el marc del gradual tancament hoteler que s’està produint per la crisi sanitària.

Aquestes opcions estan obertes tant per raons sanitàries i laborals com perquè s’hi allotgin persones que no poden marxar en aquests moments.

Amb la cadena Praktik

En paral·lel, a la capital catalana debuta el projecte Hotel Salut, instigat pel Consorci Sanitari de Barcelona perquè el sistema de salut disposi d’instal·lacions hoteleres per a pacients lleus de Covid-19 que precisin aïllament domiciliari i per «el seu context familiar no puguin fer-ho a les seves cases».

El primer hotel on s’activarà aquest programa és el Cotton House, a Gran Via amb Roger de Llúria, de cinc estrelles gran luxe, i amb personal que ha rebut formació específica sobre protecció sanitària. La patronal barcelonina detalla que les empreses de neteja, tintoreria i càtering contractades tenen àmplia experiència en el sector públic i privat. Si és precís, s’hi sumaran els hotels Praktik Vinoteca i Praktik Bakery, de la mateixa cadena, fins a sumar més de 200 llits. I anirà creixent segons les necessitats del moment. Quan la crisi finalitzi, tots els espais se sotmetran a «un estricte procés de desinfecció».

Notícies relacionades

Treballadors de Praktik Hotels (el grup que ha batallat amb l’Ajuntament de Barcelona per construir el polèmic hotel de Drassanes, de moment descartat) es coordinaran amb el consorci per gestionar una Oficina Tècnica de Coordinació que haurà d’articular les peticions d’admissions per parts d’hospitals i CAP. L’Hotel AC Victoria Suites serà el punt de base de recollida de material que arribi o sigui donat per cobrir les noves necessitats, han explicat.

En aquest mateix establiment es realitzarà la formació al personal sobre riscos laborals. Qualsevol persona o entitat que hi vulgui col·laborar pot contactar amb  info@saluthotels.com