CRÍTICA REPUBLICANA

Maragall abomina la gestió de Colau: «Ara tenim pressupostos, però no projecte»

ERC reclama l'alcaldessa que convoqui un «veritable» ple sobre l'estat de la ciutat

Alamany culpa el govern d'optar per polítiques d'escassa ambició i reclama pacificar la Via Laietana

zentauroepp51779155 colau maragall200117122621

zentauroepp51779155 colau maragall200117122621

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

ERC ha tret aquest divendres la seva artilleria contra el govern d’Ada Colau, amb el qual acaba de pactar el projecte de pressupostos per al 2020. Els republicans han fet balanç d’aquest mandat, en el qual el seu grup ha optat per erigir-se en alternativa i soci de govern alhora: han aconseguit que s’aprovin algunes de les seves iniciatives, com el recàrrec de la taxa turística. I s’han convertit en el soci decisiu perquè hi hagi comptes. Una vegada demostrada aquesta actitud, tocava ensenyar les urpes: «Ara tenim pressupostos, però no tenim projecte», ha denunciat Ernest Maragall, que ha comparegut juntament amb la seva número dos, Elisenda Alamany.

El regidor ha carregat contra les propostes que Colau va fer en la conferència d’aquest dijous, en què va anunciar que la Via Laietana i el carrer d’Aragó seran tallats durant unes hores una vegada al mes. «Governar no és fer experiments. Barcelona no és un camp de proves. L’única experiència que vol viure la ciutadania és que el seu govern governi de veritat, cosa que no està succeint. Tallar Aragó un dia no és revolucionari ni la resposta al canvi climàtic», ha denunciat Maragall.

Una vegada a l’any

El republicà ha reclamat a l’alcaldessa que convoqui «un veritable ple sobre l’estat de la ciutat» cada any, en què hi participin associacions i veïns, i ha dit que si és necessari s’hauria de fer durant un cap de setmana, «no un ple d’una hora». El ple sobre l’estat de la ciutat, recorden els republicans, va passar de celebrar-se al Saló de Cent el 2016 a fer-se al saló habitual el 2017 i abans d’un ple ordinari.

Notícies relacionades

Maragall ha carregat contra la conferència de Colau, especialment pel seu «clamorós silenci» sobre vivenda, i contra les anteriors edicions de ‘L’alcaldessa respon’, preguntant-se què s’ha convertit en realitat dels seus anuncis d’una gran reforma del Besòs, del Llobregat i d’un pacte per contenir els lloguers.

Via Laietana

A més de recordar incompliments diversos, Alamany ha centrat la seva intervenció a reclamar una veritable pacificació de la Via Laietana, i no només tallar-la «unes hores»: «La proposta de Colau es troba molt per sota de l’ambició que necessita la ciutat».