A l'Hospitalet

El metro de la Ciutat de la Justícia, de la L10 Sud, s'estrena aquest dissabte

El públic podrà accedir-hi a partir de les 15.00 hores, després de la inauguració oficial

efiziixx4aah hy

efiziixx4aah hy

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’estació de metro de Ciutat de la Justícia de la L10 Sud, que es troba situada entre les estacions de Provençana i Foneria, entra en servei el dissabte 23 de novembre a partir de les 15.00 hores, després de l’acte inaugural. La previsió són uns 6.000 viatgers diaris, que augmentaran a 12.000 el dia que la L9 estigui acabada, segons els càlculs del Govern. 

Notícies relacionades

La L10 Sud, una línia de funcionament automàtic (sense conductor), va entrar en servei el 8 de setembre de l’any passat entre Foc i Collblanc, inicialment amb cinc estacions, tres de les quals són compartides amb la L9 Sud. Ara en tindrà set.

La nova estació és la 19a de l’Hospitalet i la 158 de la xarxa metropolitana. Té una profunditat de 42 metres, mampares de seguretat a les andanes i tindrà dos accessos a la superfície, un que connecta amb la Ciutat de la Justícia i un altre amb l’estació de Ferrocarrils Catalans d’Ildefons Cerdà (L8), tot i que aquest enllaç s’haurà de fer pel carrer. Per accedir a les andanes té sis ascensors de gran capacitat i dos exclusius per a persones amb mobilitat reduïda.