Medi ambient

Declarat un episodi d'alta contaminació per partícules a Barcelona

La pol·lució per pols en suspensió no preveu restriccions de trànsit, però sí de velocitat

zentauroepp37784180 barcelona  20 3 2017  contaminacion en el paralel i resto de171109131422

zentauroepp37784180 barcelona 20 3 2017 contaminacion en el paralel i resto de171109131422 / JULIO CARBO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha declarat aquest dijous un episodi d’alta contaminació per partícules a 40 municipis de la regió metropolitana de Barcelona, després d’activar dimarts un avís preventiu per un potent anticicló i l’increment d’emissions per l’augment de la mobilitat. Aquesta alerta no comporta restriccions de trànsit, sinó mesures com ara intensificar el reg de carrers i reduir les tasques a les obres que generin més pols. Es recomana a la ciutadania desplaçar-se a peu o en bicicleta, utilitzar transport públic i reduir els desplaçaments amb vehicle privat.

L’anticicló i l’augment de la mobilitat pel Mobile World Congress ha provocat una concentració de partícules en suspensió PM10 en l’aire, els nivells del qual són elevats a tot Catalunya, per la qual cosa els responsables demanen moderar l’activitat física a l’aire lliure.

La mitjana diària dels nivells de PM10 durant els últims dies ha sigut superior al límit diari de 50 mil·ligrams per metre cúbic a més d’una estació de mesurament de la Xarxa de Vigilància, que són els 40 municipis de la conurbació de Barcelona que han subscrit un pla de millora de la qualitat de l’aire fins al 2020.

Notícies relacionades

Aquest dimecres es van superar aquests límits a quatre estacions de la ciutat de Barcelona: L’Eixample, Gràcia, el Poblenou i la Vall d’Hebron, i dos de Montcada i Reixac.

L’episodi d’alta contaminació comporta gestionar la velocitat a les vies ràpides, informar la població perquè utilitzi transport públic, instar les activitats cimenteres a reduir les emissions i els municipis, a restringir actuacions que generen partícules, com determinades obres.

Temes:

Contaminació