Reivindicació

Els Mossos avisen els turistes de la Sagrada Família que falten policies

Agents dels Mossos han repartit aquest matí fullets en diversos idiomes per alertar que no es pot garantir la seguretat per falta d'efectius

zentauroepp45979661 mossos reparten folletos ante la sagrada familia por falta d181121122240

zentauroepp45979661 mossos reparten folletos ante la sagrada familia por falta d181121122240 / Europa Press 2018

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Agents dels Mossos convocats per la plataforma MosS.O.S. i els sindicats del cos han repartit aquest dimecres al matí fullets als turistes que visiten la Sagrada Família de Barcelona per alertar-los que no disposen de prou efectius per garantir la seguretat, i xifren en 2.000 el nombre de policies necessaris.

Un grup d’agents amb armilles grogues i una pancarta de MosS.O.S. s’han concentrat davant de la basílica i han distribuït un díptic en català, castellà, anglès, francès, alemany, italià i rus, del qual han imprès 3.000 exemplars, en què també donen consells de seguretat per evitar robatoris.

La portaveu de MosS.O.S. Inma Viudes (SAP-Fepol) ha explicat als mitjans que volen visibilitzar un "problema gravíssim" i avisar els turistes que si tenen problemes de seguretat, si el temps de resposta quan són víctimes d’un delicte és elevat o si han d’esperar molt temps a comissaria és perquè l’Administració no està invertint en noves convocatòries.

Ciutat Vella

Ha advertit que les seves protestes "aniran pujant de to" si el Govern no atén les seves demandes, entre les quals també hi ha aprovar una borsa d’hores estructural i un increment del preu de l’hora extraordinària, així com augmentar el sou, ja que fa anys que no s’ha revisat.

Sobre el reforç policial al districte de Ciutat Vella, tenint en compte que pot anar en detriment de la seguretat d’altres districtes de la ciutat, Viudes ha expressat: "Això és com desvestir un sant per vestir-ne un altre. Caldrà veure quins són els resultats".

Van al 200%

Notícies relacionades

Un representant de MosS.O.S, que vol mantenir l’anonimat, ha assegurat que, amb aquesta falta d’efectius, els agents dels Mossos "van al 200% cada dia per arribar a tots els serveis", no poden fer prevenció a la ciutat de Barcelona, ja que surten només una o dues patrulles per servei en districtes grans, i que hi ha una cua de dues o tres hores d’espera per presentar una denúncia.

"Ara mateix tenim un problema molt gran d’efectius i de càrrega de treball", ha valorat, a més d’explicar que n’informen els turistes perquè són els que pateixen part dels delictes a la ciutat, especialment furts i robatoris.