cita anual

La Shopping Night s'alia amb el Black Friday i potencia la gastronomia i la música

La nit de compres i descomptes s'animarà amb set escenaris i una ruta de platets d'inspiració nadalenca

L'ajuntament activarà l'encesa de llums nadalencs a Sant Martí, reajustant el seu horari a tota la ciutat

zentauroepp41139538 shopping night181120163858

zentauroepp41139538 shopping night181120163858 / FERRAN NADEU

3
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN

Concebuda com una gran nit de compres i promoció comercial, era qüestió de temps que la Shopping Night del passeig de Gràcia afinés dates per compartir trampolí amb el Black Friday. Aquest dijous se celebrarà per primera vegada en vigílies d’un divendres de descomptes, cosa que aprofitaran molts comerços per avançar les seves ofertes i atraure més clients. Sense perdre de vista que la nit de botigues de l’eix d’or de Barcelona és també una festa en si mateixa, que aquest any esmolarà encara més dos dels seus principals reclams, la gastronomia i la música.

Durant el dijous a la tarda i fins a la mitjanit, més de mig centenar de participants oferiran descomptes i activitats com a ganxo. En sinergia amb la campanya nadalenca, de nou els llums de Nadal de tota la ciutat s’encendran aquella tarda, donant pas a un dels períodes de vendes més potents de l’any. Lluis Sans, president de l’eix comercial, no dubta que aquesta confluència de circumstàncies impulsaran la Shopping Night "més potent que s’ha organitzat fins al moment". 

Una vegada més, són les marques populars, del tram inferior del passeig, les que més s’aboquen en l’acolorida convocatòria, mentre que són molt pocs els participants del segment del luxe, en el qual hi destaca la implicació de Santa Eulalia, un establiment històric i de les pocs firmes autòctones que es mantenen en la primera línia del passeig, que aquest any compleix 175 anys. Cada establiment tria el seu nivell de participació: des d’importants rebaixes en els seus productes fins a comptar amb música en directe o oferir alguna copa de cava o detall amb el client.

Però fins i tot sense ànim comprador, val la pena recórrer aquesta nit el vial, on en aquesta ocasió es disposaran set escenaris per a música, des de la Diagonal fins a la Gran Via. L’organització, l’associació Passeig de Gràcia amb el recolzament de l’ajuntament, vol marcar l’enlairament de la campanya nadalenca abraçant tant el públic local com el visitant. Amb aquest últim repte, els punts informatius de Turisme de Barcelona distribuiran fullets en anglès i francès sobre l’esdeveniment.

Més actuacions

Les actuacions i concerts tindran lloc en els encreuaments del passeig amb Rosselló, Provença, Mallorca, València, Aragó, Consell de Cent, Diputació i Gran Via. Prometen un "recorregut a través de la història de la música", de la música de cine al rock, passant per ‘revivals’ de festes, anys 50 o ritmes llatins. En escena es podrà veure la cantant Beatriz Luengo, o Ms Nina a ritme de trap i reggaeton, entre molts d’altres. 

La cultura i la gastronomia són altres pilars del muntatge anual. En aquest segon paquet hi destaca la proposta de 12 restaurants i hotels de la zona on es despatxarà un platet d’inspiració nadalenca juntament amb una cervesa a set euros durant quatre dies. Entre ells, alguns xefs amb estrella Michelin, com Carme Ruscalleda (Mandarin Oriental) firmant una recepta a base d’anguila, o Nandu Jubany (Majestic) amb un caneló molt especial. En el tram baix del passeig (per sota de la Gran Via), es tornaran a alinear 10 ‘foodtrucks’ o camions de menjar.

L’horari d’il·luminació nadalenca s’avança mitja hora, però sense guanyar hores de llum com demanava el comerç barceloní

Notícies relacionades

El muntatge donarà per a molt més, com un mercat de vinils, una mostra de cotxes clàssics, una altra de motos Harley Davidson o una temàtica d’Elvis Presley i diverses ‘performances’.

Durant l’esdeveniment, el carrer ja lluirà la il·luminació nadalenca, igual que la resta de carrers comercials de la ciutat, ja que l’encesa general serà a les set de la tarda, amb un acte central de l’ajuntament al barri de Sant Martí de Provençals. Aquest any els llums s’avancen mitja hora per ajustar-se a l’horari comercial i s’activaran diàriament a les sis de la tarda (fins a les 23.00 hores, excepte fins a les 00.00 els divendres i dissabtes), però no es guanya en hores d’il·luminació tal com havien demanat els comerciants, malgrat que els ‘leds’ han reduït clarament el consum lluminós.

Temes:

Comerç