Anar al contingut

TRANSPORT PÚBLIC

Més de 200 informadors expliquen les novetats de la xarxa de bus de Barcelona

Comença l'operatiu informatiu de cara a la implantació final de cinc noves línies el dia 26

Més de 200 informadors expliquen les novetats de la xarxa de bus de Barcelona

Un total de 203 informadors explicaran, a partir d’aquest dilluns i durant dues setmanes, les novetats vinculades a la implantació de l’última fase de la nova xarxa de bus a Barcelona, que culminarà el pròxim 26 de novembre. Els operadors repartiran informació en autobusos, parades i intercanviadors, així com en centres per a persones grans, hospitals de la zona d’influència i zones escolars.

L’ajuntament ha informat en un comunicat que com a novetat aquests treballadors comptaran amb un simulador de rutes accessibles amb l’eina 'Vull anar', per donar a conèixer els futurs recorreguts abans de la implantació de l’última fase. A més, 25 treballadors jubilats de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s’afegiran a la tasca comunicativa oferint voluntàriament la màxima informació als ciutadans.

Amb la fase final de la implantació de la nova xarxa, iniciada el 2012, es desplegaran ara cinc línies pendents (H2: Av. d’Esplugues -Trinitat Nova; V1: Granvia l’Hospitalet - Av. d’Esplugues; V19: Barceloneta - Pl. Alfons Comín; V23: Nova Icària - Can Marcet; i V25: Nova Icària - Horta), i després d’això les rutes urbanes quedaran completades amb 28 línies.

460.000 viatgers

Amb l’acabament del projecte es preveu que totes les línies passin a transportar 460.000 viatgers els dies feiners, i arribin al 60% del passatge de la xarxa d’autobusos de TMB, i es comptarà amb 97 àrees d’intercanvi que, en la majoria dels casos, permetran arribar a qualsevol punt de la ciutat en només un sol transbord.

L’operatiu d’informadors suposa 13.000 hores d’atenció a l’usuari, amb especial presència en parades clau de les línies afectades. No obstant, el dispositiu es reforçarà els dies 26 i 27, quan debutaran les noves rutes. El consistori ha explicat que els seus torns seran de 7.00 a 20.00 hores els dies feiners, i de 9.00 a 20.00 hores els dissabtes. També s’ha reforçat l’atenció ciutadana des del telèfon 010 i el centre de trucades de TMB.

Temes: Transports