Proposta del 2016

Colau negocia la dissolució de la unitat d'antiavalots de la Guàrdia Urbana

Els agents seran recol·locats en altres departaments o passaran a una nova unitat després d'una selecció

icoy22404606 barcelona 14 05 2013 la guardia urbana ha desaloja160504201446

icoy22404606 barcelona 14 05 2013 la guardia urbana ha desaloja160504201446

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha reprès la dissolució de la Unitat de Suport Policial (USP), els antiavalots de la Guàrdia Urbana, una proposta que ja va posar sobre la taula l’alcaldessa, Ada Colau, i que està contemplada en el Pla Director de la Guàrdia Urbana, aprovat el 2016Pla Director de la Guàrdia Urbana

El consistori i els sindicats negocien ara com es dissoldrà aquesta unitat i com es crearà la Unitat de Reforç a la Proximitat i Emergències (URPE), que és la que la substituirà. Segons el pla director, els seus agents portaran cascos, escuts i aniran enfundats dins d’uniformes amb proteccions antitrauma. Tindran la mateixa aparença que tenen els antiavalots.

Segons els sindicats, els agents que formen part de l’USP no podran integrar-se directament en la nova unitat, sinó que la direcció de la Urbana proposa que passin unes proves o bé siguin recol·locats en altres departaments, explica aquest dilluns 'La Vanguardia'. Tant des del sindicat SAPOL com des de CCOO es mostren prudents, ja que estan en plena negociació.

Notícies relacionades

La nova divisió tindrà més funcions, però mantindrà la gestió del’ordre públic i de recolzament en situacions conflictives. De fet, la proposta municipal inclou la protecció d’espais públics o de zones i edificis públics o d’especial risc, protecció d’autoritats municipals, suport en la gestió de detinguts o persones agressives i ajuda als agents del barri o del districte quan siguin requerits.

En definitiva, el ciutadà continuarà veient un policia municipal equipat de manera similar a un agent de la Brigada Mòbil dels Mossos (els antiavalots del cos català), però no tindrà la missió d’actuar per sufocar manifestacions o protestes.