On Catalunya

PER SEGON ANY

Barcelona torna a reforçar el servei d'autobús a les platges i el centre de la ciutat

La platja de la Mar Bella, aquest migdia.

La platja de la Mar Bella, aquest migdia. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha tornat a reforçar el servei d’autobús a les platges i el centre de la ciutat per segon any consecutiu dins del Pla de Millora d’Estiu de l’oferta de busos per Barcelona, que aquest any compta amb un finançament d’1,88 milions d’euros provinents de l’Impost d’Estades d’Establiments Turístics (IEET).

Les línies reforçades són la 39, la 45, la D20, la 59 i la V15, en un intent de garantir que la xarxa d’autobusos mantingui intervals d’entre sis i deu minuts els dies feiners no lectius, ha informat el regidor Agustí Colom en una roda de premsa. 

Aquest reforç es finançarà amb més de 1.880.300 euros procedents de l’Impost d’Estades d’Establiments Turístics (IEET). "Aquest pla és un element de retorn dels ingressos del turisme a la ciutat, que ens serveix per millorar els serveis i per pal·liar els efectes del turisme en un servei públic com és el transport", ha dit Colom.

El reforç, que durarà fins a l’11 de setembre i està en marxa des de finals de juny en els busos que circulen pel centre de la ciutat i des del mes d’abril en elsbusos que es dirigeixen a la Barceloneta, s’efectua mitjançant la substitució de cotxes estàndard per cotxes articulats i establint circulacions parcials en els trams de més demanda en hores punta.

Aquest pla forma part del Pla Estratègic de Turisme 2020 i respon a una demanda dels veïns, que veuen els transports públics afectats amb l’arribada d’un major nombre de turistes durant l’època estival.

Notícies relacionades

El Govern d’Ada Colau ha recordat que té la voluntat de destinar part dels fons de l’impost turístic al reforç del transport per compensar els efectes i impactes de la congestió d’alguns espais i recursos de la ciutat.

La Barceloneta, diu el govern municipal, és un dels espaisd’"intervenció prioritària" i el reforç de les línies de bus de la zona és una acció dirigida a "reduir l’impacte" de l’"elevada afluència de visitants i fer-ho "compatible" amb la vida quotidiana al barri.