ACTIVITAT INFANTIL

La Ciutat dels Somnis relleva el Festival de la Infància a partir del dimecres 27

La cita per als més petits recrea una urbs i permet jugar a 80 professions

cmontanyes36710906 festival infancia171225113600

cmontanyes36710906 festival infancia171225113600 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts

La Ciutat dels Somnis, que substitueix el tradicional Festival de la Infància, obrirà les posades dimecres que ve 27 i durarà fins dissabte, quatre dies en què els més petits podran jugar a ser grans experimentant amb un total de 80 oficis i professions. És el nou format més formatiu que adopta aquesta tradicional cita amb mig segle de vida.

Esportista, presentadora de televisió, inventora, cambrer, dibuixant de còmic o enginyera són algunes de les professions que els nens i nenes d'entre 4 i 12 anys podran simular durant aquests dies, en un entorn amb 23 equipaments urbans que simularà una petita ciutat.

Els nens i nenes passejaran per una ciutat, amb parcs, cases i fins i tot un ajuntament, on podran jugar en 12 sectors econòmics molt variats, que van des de l'automoció fins a la restauració, passant pels esports, la construcció, el civisme i la salut.

Els més esportistes podran convertir-se en jugadors i jugadores de futbol o bàsquet gràcies a la Fundació del FC Barcelona, que ha organitzat l'activitat 'Juguem per un món millor', on a més de disputar un minipartit, treballaran valors i conceptes com els refugiats, l'assetjament escolar i la discapacitat física.

Els més intrèpids podran provar amb una carrera d'obstacles o enfilar-se per un rocòdrom i les nenes podran participar en els partits de futbol femení que ha preparat la Secretaria General de l'Esport i la Federació Catalana de Futbol, amb el fi de promoure la igualtat de gèneres en l'esport.

Per als que vulguin descobrir la professió de periodista, 'La Tele de Mediapro' mostrarà tot el que s'amaga darrere de la petita pantalla, gràcies a una unitat mòbil on els assistents exerciran tot tipus de professions relacionades amb la comunicació, veient plasmat el seu treball al 'Magazine dels somnis', que s'emetrà a través d'una gran pantalla al mateix espai.

Els que prefereixin la premsa escrita o la ràdio podran acostar-se al quiosc de la ciutat per elaborar una portada d'un diari o imitar els seus locutors favorits retransmetent un gol.

Futurs metges

La ciència i la medicina també tindran cabuda al saló, a través d'un taller de robòtica amb peces LEGO, un parc tecnològic i un hospital on podran jugar a ser, entre altres coses, oftalmòlegs, gràcies a la Fundació Barraquer, que ensenyarà als nens la rellevància de la visió en la nostra vida diària.

Els nens més grans podran ser conductors en un circuit de 'skate' elèctric mentre aprenen com conduir de forma sostenible, així com jugar a ser bons cuiners i cambrers a l'hotel i el mercat.

A més, les ments creatives podran disfrutar de l''atelier', on pintaran les façanes de la ciutat i faran tallers d'artesania, moda i il·lustració.

A la Plaça de les Professions, les famílies podran assistir a diverses representacions de titelles i teatre, balls, malabars, actuacions de cultura popular i concerts, com el que oferirà 'Vozes', un projecte que treballa amb nens i adolescents amb pocs recursos.

Les activitats de conscienciació també estaran presents al saló, com un joc de reciclatge, organitzat per l'Agència Catalana de Residus, i diferents jocs i xerrades relacionats amb l'aprenentatge sobre el malbaratament alimentari.

A més, l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha preparat activitats per conscienciar els nens dels riscos que suposa navegar per la xarxa i ensenyar-los com evitar-los.

Notícies relacionades

Aquest any, s'esperen uns 20.000 visitants durant els dies del festival, que en aquesta edició ocuparà només el Palau 1 de Fira de Barcelona.

Les entrades, que es poden adquirir 'on line' o a la taquilla, tenen un preu de 6 euros, la meitat que les del tradicional Festival de la Infància. 

Temes:

Nens Nadal