Estat Islàmic amenaça amb més atemptats a Espanya en un vídeo en castellà

"Venjarem la vostra matança", diu un gihadista a cara descoberta en referència a la Inquisició

Estat Islàmic amenaça amb més atemptats a Espanya / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El grup gihadista Estat Islàmic (EI) ha publicat aquesta nit un vídeo en què lloa els "germans" que van portar a terme els atemptats de la setmana passada a Catalunya. A més, amenaça Espanya dient que, si no es retira de la coalició internacional, seguirà cometent atacs en territori espanyol. El vídeo es titula 'La conquista de Barcelona' i ha sigut difós a la xarxa de missatgeria Telegram. La seva autenticitat no ha pogut ser verificada.

L'organització terrorista demana "a Al·là" que accepti els "germans que han portat a terme la conquista de Barcelona". En la gravació apareixen dos terroristes parlant en espanyol, encara que a un d'ells a penes se l' entén. "La guerra contra nosaltres continua fins al dia del judici", diu un gihadista vestit amb uniforme militar i a cara descoberta. L'altre està cobert amb un passamuntanyes. El mateix home continua dient que, si no és possible "la 'hijra' (emigració) a l'Estat Islàmic, el gihad no té fronteres". I tot seguit: "Feu el gihad on sigueu, si Déu vol, Al·là estarà complagut per vosaltres".

"La terra del califat"

El vídeo fa referència tant a la Inquisició com a Al-Andalus. "Espanyols, us oblideu de la sang vessada dels musulmans a la Inquisició espanyola. Venjarem la vostra matança". "Amb el permís d'Al·là, Al-Andalus tornarà a ser el que va ser, la terra del califat". En el vídeo, de gairebé tres minuts, hi ha nombroses imatges del rei d'Espanya i el president del Govern, Mariano Rajoy, entre altres, durant l'homenatge a les víctimes dels atemptats.

Notícies relacionades

A més dels gihadistes hispanoparlants, una veu en 'off' en àrab adverteix: "Mai us deixarem tranquils", i exhorta Espanya a retirar-se de l'aliança internacional que lluita contra l'EI a Síria i l'Iraq. Mentrestant, al fons apareixen imatges de recurs de l'atropellament de la Rambla amb les víctimes pixelades. La veu en 'off', que s'entremescla amb càntics en francès i en àrab, indica: "Que sapigueu que a la casa dels croats no existeixen els innocents". Afirma que les víctimes dels atacs són els civils perquè "és més dolorós".

Reivindicació

L'EI va reivindicar l'atemptat de Barcelona poques hores després d'haver sigut perpetrat, i dissabte va assumir "oficialment" l'autoria a través d'un ampli comunicat, en què va reivindicar també el de Cambrils, i va apuntar que els atacs a Catalunya s'havien realitzat contra els "jueus i croats".