Colau denuncia l'"atreviment i la irresponsabilitat" del Govern central al presentar el recurs contra la llei 24/2015

Assegura que l'Ajuntament de Barcelona parlarà amb les entitats impulsores de la norma per seguir aplicant-la

crmartinez33520546 barcelona 12 04 2016  barcelona   confer ncia de l160421120450

crmartinez33520546 barcelona 12 04 2016 barcelona confer ncia de l160421120450 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no ha esperat ni que acabés el ple municipal que el consistori està celebrant aquest divendres per sortir a criticar amb duresa la decisió del Govern central de recórrer davant el Tribunal Constitucional part de la llei 24/2015, de pobresa energètica i contra els desnonaments. “Com a ajuntament volem denunciar l'atreviment i la irresponsabilitat d'un Govern en funcions que comet l'arrogància de portar al Constitucional una llei aprovada per unanimitat al Parlament, avalada per milers i milers de firmes”, ha declarat visiblement indignada.

UN NOU GOVERN

Notícies relacionades

Colau ha assegurat que el consistori parlarà amb les entitats impulsores d'aquella llei per “seguir plantant cara als desnonaments”, que va néixer d'una iniciativa legislativa popular, i que l'alcaldessa coneix bé: la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, de la qual va ser portaveu, l'Observatori DESC, on va treballar, i l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE). Colau ha confiat que un nou govern surti de les urnes i “restitueixi la legalitat”.

Poc abans que transcendís el recurs presentat pel Govern central, el ple municipal havia aprovat una proposició a iniciativa d'ERC per instar l'ajuntament a obeir la llei 24/2015. No es tracta només d'una qüestió de fons: Colau necessita la llei per incrementar la seva nòmina de pisos socials mitjançant la cessió per part de grans tenidors de vivenda, essencialment entitats bancàries, amb els quals fins ara ha tancat diversos acords en aquest sentit.