Fernández Díaz vol més «exigència» amb els immigrants
Proposa la creació de centres polivalents per atendre la gent gran
L'alcaldable del PP a BCN acusa Trias de convertir el turisme en «un problema»
Sense arribar a les formes de l'alcalde de Badalona, el seu coreligionari Xavier García Albiol, que fins i tot es vanagloria de parlar com la gent del carrer quan crida a «netejar» els carrers, però compartint el mateix fons ideològic. Alberto Fernández Díaz va advocar ahir per desterrar el bonisme amb la immigració i ser més «exigents» en el compliment de la llei; a acabar amb allò que «aquí alguns tenen impostos i deures i altres, drets i serveis». Amb les eleccions municipals a tocar, l'alcaldable del PPC a Barcelona va aprofitar el fòrum d'opinió Primera Plan@ per desgranar els seus plans pel que fa a política social, reducció d'impostos, gestió del turisme i del civisme i, també, per deixar clar que la Barcelona que ell defensa és una «ciutat d'acollida», però al mateix temps hauria de ser una metròpolis «on qui vingui s'adapati al que vegi». Benvinguts als acabats d'arribar, sí, però benvinguts també a complir amb les seves «obligacions».
El debat al voltant de la integració i l'encaix d'altres cultures s'ha tornat a revifar arran de les últimes detencions de gihadistes a Catalunya. És cert, l'actualitat tampoc ha canviat el discurs del líder dels populars barcelonins. Fernández Díaz va tornar a insistir que el govern municipal de Xavier Trias va especular amb la possibilitat de construir una mesquita als terrenys de la Monumental, i va posar com a prova d'això que el mes de desembre passat l'ajuntament «va encarregar un informe que va costar 3.750 euros» per conèixer els pros i els contres de permetre la creació d'un gran centre de culte islàmic. «¿I per què el rebutjo? -es va preguntar-. Perquè tots sabem que una gran mesquita requereix una inversió multimilionària, i aquesta només pot venir de països o persones amb valors que són hostils a nosaltres i que odien tot el que representem».
LES PARAULES DEL MINISTRE / A aquestes persones «hostils» es va referir precisament dimecres el germà del candidat del PPC, el ministre Jorge Fernández Díaz, i ho va fer amb unes declaracions en què va relacionar la Fundació Nous Catalans, vinculada a Convergència, amb el gihadisme. «Alguns pensen que quan s'ataca CDC s'ataca Catalunya», va dir per recolzar-lo el regidor popular arran de les crítiques abocades pel sobiranisme. «Alguns han estat més preocupats perquè un musulmà es faci independentista que no que sigui salafista quan per sobre de l'estelada i la bandera d'Espanya hi ha uns valors de convivència i de respecte», va rematar.
Però no va ser aquesta l'única pulla de Fernández Díaz als defensors de la «transició nacional». A part d'ironitzar dient que potser al president Artur Mas el seu viatge als Estats Units li serveix per veure que Nova York és una capital d'estat no perquè ho sigui oficialment sinó perquè «és una capital del món», el dirigent conservador va tractar de desmitificar la tesi de l'espoli fiscal i de l'Espanya ens roba jugant les mateixes cartes que els independentistes. «Si seguís la seva lògica -va dir-, hauria de dir que el Govern d'Artur Mas roba a Barcelona». Entre unes altres raons, perquè la capital catalana aporta «un 30% de la seva economia i en rep el 14%».
IMPOSTOS I SERVEIS / Un darrere l'altre, el líder municipal del PPC va anar deixant caure retrets a l'alcalde Trias. Per no exigir a la Generalitat el que realment correspon a Barcelona; per no haver solucionat que la ciutat segueixi cobrant «impostos de primera i oferint serveis de tercera» i per no fer cas al seu partit quan reclama una baixada de l'IBI; per no haver solucionat correctament la desaparició de botigues emblemàtiques i l'ampliació dels horaris comercials... I, també, per haver convertit «en un problema» la «gran oportunitat» que representa el turisme per al municipi.
Sobre aquest punt, Fernández Díaz va defensar que s'ha de fer «pedagogia» a favor d'un sector que representa «el 14% del PIB de la localitat, que genera 120.000 llocs de treball» i que ha ajudat a fer més suportable la crisi econòmica. Ara bé, va advertir, el que no s'ha de permetre és que els visitants «incívics» se'n surtin amb la seva. Els turistes i també els veïns que es comportin incorrectament. «No pot ser que només s'acabin cobrant el 10% de les sancions per incivisme que s'imposen», es va queixar. Per evitar-ho, el seu partit defensa que les persones que no paguin per la infracció siguin castigades i se'ls impedeixi l'accés a certs serveis no essencials. Per exemple, que no puguin disfrutar dels poliesportius municipals, entre altres equipaments.
Notícies relacionadesParlant d'equipaments, el candidat del PPC va aprofitar la seva intervenció inicial per anunciar una de les seves mesures estrella pel que fa a polítiques socials: la creació de centres polivalents d'atenció a la gent gran als barris, unes «plataformes» que permetin l'atenció completa i immediat a aquestes persones.
A més, sobre el suport a les persones amb dificultats, Fernández Díaz va proposar incentivar la vivenda pública de lloguer i crear un pla d'inclusió social que, entre altres mesures, permeti als sense sostre optar a viure en una casa de forma provisional i participar en un circuit d'integració. ¿I sobre les propostes de multar els bancs que tinguin pisos buits? El candidat del PPC va afirmar que hi està a favor, però va afegir una objecció: «¿I l'ajuntament què?, ¿es multa a si mateix perquè que té més de 400 vivendes públiques buides i 28 solars?
- Debat tècnic Per què la Via Laietana reformada no té arbres: dels túnels del metro al volum dels testos
- Lleida Quatre morts i sis ferits en un accident a l’A-2 a Soses amb quatre cotxes implicats
- CICLISME El caos s’apodera de l’estrena del Tour amb Enric Mas de protagonista
- Victòria del campió d’Europa (2-0) El Madrid topa amb Luis Enrique
- Distribució i IA Amazon ja sap quin producte demanaràs tres mesos abans que ho demanis