COL·LABORACIÓ CIUTADANA exitosa

Identificat a Toledo l'agressor de la Diagonal

Un conegut del noi el va denunciar als agents a través de Facebook

La Policia Nacional interroga un home de 24 anys per la puntada gravada

Tres imatges de l’agressió a l’avinguda Diagonal de Barcelona.

Tres imatges de l’agressió a l’avinguda Diagonal de Barcelona. / EL PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
MAYKA NAVARRO
BARCELONA

Es devia pensar que fent el gamberro a Barcelona no l'identificaria ningú, perquè ell només hi era de pas i és de Talavera de la Reina, Toledo. Error. El Facebook de la Policia Nacional va rebre diumenge un missatge privat en el qual s'adjuntava una fotografia, el nom complet i la localitat a la qual viu el noi les imatges del qual clavant una puntada per sorpresa a una dona a l'avinguda de la Diagonal, gravades per un amic, han escandalitzat molts ciutadans. La xivatada la va fer un conegut de l'agressor, que va capturar una fotografia seva només uns minuts abans que Mario García Montealegre, de 24 anys, intentés esborrar qualsevol rastre seu a les xarxes socials.

El missatge de Facebook es va traslladar a la Unitat d'Investigació Tecnològica de la Policia Nacional, que diumenge va identificar el noi, va comprovar que era el mateix que apareixia somrient al vídeo mentre clavava un cop de peu a les cames a una dona, i el va citar a declarar a la comissaria de la seva localitat, Talavera de la Reina. Ahir li van prendre declaració.

COMUNICAT MÈDIC / A aquest noi, de 24 anys, se li imputa una falta per vexacions injustes. A aquesta imputació s'hi podria afegir una falta de lesions, a l'espera que la Policia Nacional rebi dels Mossos d'Esquadra la denúncia que el cap de setmana va presentar la víctima a la comissaria de la plaça d'Espanya. La dona, de 48 anys, va aportar també el comunicat de lesions, que li va diagnosticar que s'havia fer un esquinç al caure a terra a conseqüència de la puntada. Els pròxims dies, el sospitós serà citat a declarar per un jutge de Talavera de la Reina.

La setmana passada, els Mossos d'Esquadra van sol·licitar la col·laboració ciutadana per identificar el noi, després que el vídeo de l'agressió circulés en xarxes socials i mitjans de comunicació. Una portaveu dels Mossos va assegurar ahir que les últimes hores fins a «cinc persones» s'havien dirigit a la policia autonòmica aportant les dades de la persona que finalment va identificar la Policia Nacional.

Notícies relacionades

Els investigadors de Delictes Tecnològics van comprovar que els últims dies el noi havia intentat esborrar el seu rastre de les xarxes socials, fent desaparèixer els perfils de Twitter, Facebook i Instagram. Mario García Montealegre havia anat a Barcelona de visita amb un grup d'amics, el cap de setmana del 22 de febrer, quan van tenir lloc els fets.

Les imatges de l'agressió es van  gravar el dia 22 de febrer cap a les sis de la matinada, a la confluència de l'avinguda de la Diagonal amb el carrer d'Enric Granados. La víctima, una barcelonina de 48 anys, esperava un taxi acompanyada d'una amiga. Arran de la repercussió de les imatges, va denunciar l'agressió en una comissaria dels Mossos.