Veïns de Nou Barris protagonitzen vídeos per prevenir la gent gran de robatoris i estafes

Els Mossos dirigeixen el treball per fer arribar mé bé els consells a un col·lectiu amb risc de ser victimitzat

Consells de seguretat dels Mossos (2).

1
Es llegeix en minuts
MAYKA NAVARRO / BARCELONA

Són els mateixos veïns i comerciants de Nou Barris els protagonistes dels vídeos de prevenció i seguretat que dimecres a la tarda es van presentar al casal de la Gent Gran Torre Llobeta i Vilapicina del districte. El grup de policia comunitària de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Nou Barris pretén amb aquesta iniciativa buscar una altra manera més efectiva de fer arribar als col·lectius de la gent gran els consells bàsics de prevenció i seguretat.

Durant els últims mesos, veïns de Nou Barris vinculats a organitzacions de teatre, casals d'avis, associacions i altres entitats socials es van presentar voluntaris per protagonitzar aquests petits documentals de vida quotidiana. Dirigits pels Mossos d'Esquadra i gravats i editats per l'equip de Nou Barris Televisió el resultat són diversos curts amb les estafes i els mals costums més habituals entre la gent gran. Els muntatges tenen una durada de 40 minuts i estan repartits en quatre àmbits, la seguretat a casa, al carrer, els riscos en una entitat bancària i la seguretat en el moment d'anar a comprar. La intenció dels mossos és emetre-ho en les trobades de prevenció que periòdicament realitzen amb aquests col·lectius.

Notícies relacionades

D'una manera divertida i espontània una dona al mercat explica a viva veu a la seva fruitera que se'n va de vacances amb el seu marit i el bloc de vivendes es queda buit i fins i tot al gos el trasllada a la gossera per viatjar tranquil·la. "¿No li fa por deixar la casa sola i que li entrin a robar?", li interroga la fruitera del mercat municipal. "No, filla, no. Vivim en un barri de gent molt honrada". La veu en 'off' adverteix que val més "no explicar detalls del nostre dia a dia a desconeguts" perquè sempre hi ha algú a prop escoltant que pot utilitzar aquesta informació en contra nostra.

La presentació es va fer en una sala d'actes plena de veïns en què hi havia presents molts dels protagonistes dels muntatges i la plana major de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Nou Barris. Va tancar l'acte el comissari en cap dels Mossos a Barcelona, Joan Carles Molinero, que va recordar la importància que té la tasca preventiva de la policia i més en col·lectius tan sensibles i amb alt risc de ser victimitzats com és la gent gran.

Temes:

Estafes