PROTESTES PER LES RETALLADES

Els 'iaioflautes' ocupen la Borsa de Barcelona contra el rescat a la banca

"Rescatem les persones i no els bancs", han corejat els manifestants

Els ’iaioflautes’, aquest divendres, a la Borsa de Barcelona.

Els ’iaioflautes’, aquest divendres, a la Borsa de Barcelona. / @jotaemi / twitter

1
Es llegeix en minuts

Els 'iaioflautes', el moviment de jubilats que va sorgir arran del moviment d'indignats del 15-M en protesta per les retallades de les administracions, han protagonitzat aquest divendres una novaacció de protesta amb què han donat per iniciada una nova temporada de mobilitzacions. Els manifestants hanocupat la Borsa de Barcelona. Després de presentar-se a les portes de l'edifici, al centre de la ciutat, els 'iaioflautes' han aconseguit entrar-hi i han fet unaprotesta pacífica."Rescatem les persones i no els bancs", han corejat.

L'objectiu de la protesta era denunciar elrescat a la banca espanyola, així com l'eventual rescat a Espanya que el Govern de Mariano Rajoy pugui demanar als seus socis europeus.Els 'iaioflautes' han llegit un manifesten què han denunciat que els diners del rescat siguin utilitzats per salvar la banca i han exigit al Govern que elabori en el seu lloc un "pla de rescat ciutadà".

Crida a la mobilització ciutadana

Els 'iaioflautes' critiquen que els diners que les institucions europees prestin a Espanya vagin "directament a les butxaques dels que han provocat la crisi". "Són els bancs alemanys i els bancs espanyols (...) els que s'enriqueixen", asseguren. És per això que han cridat la ciutadania a mobilitzar-se.

Notícies relacionades

"Ens hem d'autoorganitzar i construir des de baix una nova legalitat", han afegit. En aquest sentit, han denunciat que els governs obeeixin "només a l'1% de la població" i per això han fet una crida a una "nova vaga general ciutadana" per "trencar l'actual marc polític i crear-ne un de nou". Aquest marc polític consideren que hauria de tenir com a objectiu "un pla de rescat ciutadà".

A les xarxes socials, l'acció dels 'iaioflautes' ha estat molt comentada a través de les etiquetes#labolsaolavida i#vamos25s, en referència a l'acció prevista per dimarts que ve d'envoltar el Congrés dels Diputats, a Madrid.