LLIBRE. ANÀLISI DELS VINS CATALANS

Gran oda al vi català

La Casa del Llibre acull la presentació, avui dimarts, de la 'Guia de Vins de Catalunya 2012', que anirà acompanyada d'un tast a cegues gratuït per als assistents.

'Guia de vins de Catalunya'. 25 €. De Pòrtic i Salsa Books. Presentació i tast avui a les 19.30 hores. Casa del Llibre. Passeig de Gràcia, 62. 

 

Un tast de vins entre extenses vinyes.

Un tast de vins entre extenses vinyes. / arxiu

1
Es llegeix en minuts
MARINA MUÑOZ BENITO
BARCELONA

Apropar i facilitar l'elecció a moltes persones que volen conèixer els vins catalans amb informació bàsica i senzilla, però a la vegada honesta i suficient, «perquè vegin que triar un vi és tan fàcil com anar en bicicleta i mai tan complicat com conduir un fórmula 1». Això és el que proposen Jordi Alcover i Silvia Naranjo, dos reconeguts enòlegs que avui, a les 19.30 hores i amb una mostra de cada a cegues, presenten la nova edició deGuia de vins de Catalunya. (Pòrtic i Salsa Books) a La Casa del Llibre (passeig de Gràcia, 62).

La guia, que ja s'ha convertit en una eina de referència i recull prop de 1.600 vins -de 350 cellers diferents-, va néixer fa quatre anys per contrarestar la desinformació sobre el vi català i reivindicar la seva presència en establiments i restaurants de Catalunya, on a vegades és mínima. «No el tenen en compte per desconeixement, però hi ha verdaderes joies», apunta Naranjo, codirectora d'aquest complet manual.

Notícies relacionades

«Amb el tast a cegues t'oblides de tots els prejudicis -si li tens mania o si és un prestigiós líquid de 49 euros- i t'enfrontes al vi i el valores en la seva justa mesura», explica Naranjo, que, de la guia, en destaca el Top 100, que inclou 130 vins que superen la nota de 9,45 sobre 10, i les 12 diferents denominacions d'origen del territori català -ordenada cadascuna per blancs, negres, rosats i dolços-. Color, gust i olor, juntament amb l'opció de maridatge i la relació qualitat-preu són les variables més destacades, a més de l'etiqueta, l'ampolla i el tap.

Com a novetats, la guia inclou en aquesta nova edició 30 nous cellers i la primera guia de cerveses de Catalunya, a més a més d'un 10% més de vins que la de l'any l'anterior.