ALEMANYA / VOLTA AL MÓN SENSE SORTIR DE BARCELONA (13)

La cara alemanya de BCN

No fa falta anar lluny per descobrir altres països. La multiculturalitat de Barcelona permet disfrutar de l'estranger sense travessar fronteres ni fer cues a l'aeroport.

Schara, a la Boqueria, dilluns passat.

Schara, a la Boqueria, dilluns passat. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
MARINA MUÑOZ BENITO
BARCELONA

Pa negre, melmelada, mantega, formatge, embotits i ous durs, acompanyat d'un bon te o cafè. Aquest és el típic esmorzar alemany (frühstück). Per degustar-lo i llançar-se a emprendre un diamade in Germanya Barcelona, LiliPep (Pou de la Cadena, 8), un acollidor cafè-llibreria del Born, l'ofereix diàriament (dilluns tancat), i el serveix entre les desenes de llibres antics -molts alemanys- que inunden el local. Aquest establiment també ofereixglühwein, una barreja de vi calent amb espècies molt popular a Alemanya i típica dels seus mercats nadalencs.

Després d'agafar forces amb el primer àpat del dia, es pot apostar per aprofundir en la cultura d'aquest país centreeuropeu a través d'algunes de les exposicions que ofereix la ciutat.Disseny de Sistemes. Escola d'Ulm, al Disseny Hub (Montcada, 12), recull el llegat d'Ulm, una escola de disseny alemanya que tenia com a prioritat arribar a totes les capes de la societat. Una altra opció és l'Oh Tannenbaum, al Goethe Institut (Manso, 24), sobre l'arbre de Nadal.

A diferència d'altres nacionalitats que tenen restaurants a cada cantonada, els alemanys no abunden a Barcelona. És més, escassegen. No obstant, es pot anar al mític Alt Heidelberg (ronda Universitat, 5), que compta, a més a més de les tapes de tota la vida, amb especialitats germàniques com l'eisbein(braó de porc) o el xucrut (col fermentada). A la carta del Chez Müller (Rosselló, 368), un petit pub, hi ha, a més de cervesa alemanya de barril,leberkäse(pastís de carn) ikäsespatzle(pasta amb formatge i ceba). Per a entrepans, les cadenes Otto Sylt i Maximilian.

Notícies relacionades

Si s'opta per cuinar a casa, Schara, a la Boqueria, té una àmplia varietat d'especialitats càrnies alemanyes, des de salsitxes fins a carns típiques, com elkassler(filet de porc fumat). Una altra alternativa és la Charcutería Alemana Encarna Mauri, al mercat Galvany.

Les compres són una bona opció per finalitzar el dia. La llibreria alemanya Fabre (rambla de Catalunya, 52) disposa d'un ampli fons literari, tant per als lectors més experts en la matèria com per a neòfits, amb obres bilingües alemany-castellà. Reisenthel, una funcional marca de bosses de mà i motxilles, es pot trobar a Vinçon (passeig de Gràcia, 96).