Fórmules per animar un sector econòmic clau

La marató més calòrica

El concurs de tapes que celebra Barcelona ha impulsat molts addictes a anar de local en local degustant les 41 opcions, a costa d'haver de recórrer mitja ciutat

Tapa ’La bomba prodigiosa’ del restaurant Mulet, a Barcelona.

Tapa ’La bomba prodigiosa’ del restaurant Mulet, a Barcelona. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
P. C.
BARCELONA

Deu ser l'única marató urbana en què l'atletaen lloc de perdre un parell de quilos acaba amb l'efecte contrari. I és que per molt que es recorri la ciutat, pesa més el suculent tastet que un aconsegueix cada vegada que fa escala en una barra de bar. Com a mostra, la Maria Elena i l'Eva, mare i filla, de Terrassa, que ahir van optar per l'itinerari en cotxe i no van perdre ni un gram després d'acabar la seva ruta gastronòmica per mitja ciutat, regada això sí amb cervesa sense alcohol. ¿La veu de les expertes? (la mare ja va pentinar nou establiments participants de Ciutat Vella el dia abans).«La majoria són molt bones, però una minoria no s'hi esforcen gens i només busquen publicitat», van sentenciar. Tapa i cervesa Damm valen sempre 2,40 euros.

La seva única queixa, no obstant, eren les distàncies, incòmodes per fer una ruta a peu i amb continuïtat. «Falta concentració de locals», opinaven. Entre els seus favorits de la jornada, la saborosíssimaBomba prodigiosadel Mulet (València, 350). El seu autor, Albert Balaguer, explicava que la principal dificultat era despatxar-la acabada de fer i haver-li donat la consistència justa perquè la patata no atipés i el cabrales i la xistorra de l'interior fluïssin com uncoulant. Mare i filla li van atorgar un rotund 3 (màxima puntuació) al cupó amb el qual es determinarà el vencedor dels 41 establiments participants, i que permet accedir el client a un sorteig de diversos

premis.

Notícies relacionades

La progenitora es va delectar el dia abans amb la filigrana d'un guanyador de l'anterior edició (al Barraval, Hospital, 104), amb gamba, bolets i vinagreta; i ahir va sucumbir també a la tradició del Bodegón del Norte Marzán (València, 207), a base de bacallà al pil-pil, un plat de carta convertit per uns dies en assequible pintxo. També de la carta van treure el caneló d'albergínia amb parmesà i samfaina de l'Arketipus (Urgell, 280), del qual cada nit -sobretot- en despatxen desenes, diu Ana Gaviño.

Alguns van lamentar competir en desavantatge per quedar allunyats del gruix de votants.