Fórmules per animar un sector econòmic clau

Els restaurants impulsaran més promocions anticrisi per barris

Les iniciatives se sumen a les ofertes en cervesa i cafès llançades contra la baixada del consum

El gremi prepara una gran ruta de tapes per la Barceloneta i una fira gastronòmica al Paral·lel

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA CASTÁN
BARCELONA

En plena efervescència encara de la ruta De tapes per Barcelona que se celebra aquests dies en 41 restaurants de la ciutat, els seus instigadors ja ensumen i paladegen virtualment els pròxims sabors que es volen propulsar per continuar animant un sector una mica ensopit a conseqüència de la crisi. Arran de l'èxit d'aquesta iniciativa, que finalitza diumenge que ve, es té clar que una forma encara més activa de promoció serà agitar gastronòmica i intensivament diferents territoris de la ciutat. Els primers a protagonitzar nous homenatges a l'estómac seran la Barceloneta i, més tard, el Paral·lel, que ja ha agafat velocitat per erigir-se com l'eix amb més projecció i novetats de la capital catalana.

Al Gremi de Restauració de Barcelona busquen més i millors fórmules per dinamitzar el sector i per implicar ciutadans i visitants en la gastronomia local. Si la crisi ha fet caure, de nou, entre un 4 i un 5% la facturació mitjana des de començament d'any, la situació és més greu per als petits bars de barri, negocis microfamiliars més dirigits al públic de cafès ràpids i de cerveses a mitja tarda, doscapritxosque la crisi ha retallat ferotgement en molts pressupostos.

SIMPLICITAT / No obstant, en els temps que corren trobar patrocinis i

col·laboracions econòmiques és complicat, de manera que el president de l'entitat, Gaietà Farràs,

considera que l'aposta de la tapa i la canya és «ideal» per la seva simpli-

Notícies relacionades

citat i com a esquer perfecte per atraure nous clients i perquè aquests surtin satisfets per una mínima inversió.

Queda clar que un dels factors que faciliten la iniciativa és la concentració dels espais, per saltar de local en local degustant. I quin territori millor que el barri mariner, on l'aperitiu i la tapa formen una institució, i amb una alta densitat d'oferta. Farràs assenyala que entre més de cent establiments al mateix territori es crearà una ruta per uns quaranta locals, també amb la fórmula de