ARREST A CASTELLDEFELS

Sis detinguts per robar a avis al sortir del banc

Els lladres, de dues bandes, actuaven a la zona del Baix Llobregat

Les quantitats que sostreien oscil·laven entre els 600 i els 1.500 euros

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Un dels lladres observava des de l'interior d'entitats bancàries qui podria ser la seva víctima. L'objectiu, sempre, eren els més vulnerables, persones d'edat avançada, que en la majoria dels casos anaven a cobrar la pensió, o amb problemes de mobilitat. Els seus companys esperaven fora i el seguien fins que li robaven, de manera discreta, els diners que acabava de treure. Després de detectar un augment d'assalts similars a la zona del Baix Llobregat, els Mossos van reforçar el control i han arrestat sis persones. Dos comptaven amb ordres de detenció, i una altra tenia 26 antecedents policials. Pertanyen a dues bandes diferents, encara que els lladres utilitzaven el mateix mètode.

Segons van informar ahir fonts de la policia catalana, quatre de les detencions, produïdes a Castelldefels, es van portar a terme mentre intentaven cometre un robatori. Les mateixes fonts van destacar que els lladres evitaven l'ús de la violència física i es valien de l'engany i de la bona fe de les víctimes per cometre els robatoris, que solien oscil·lar entre els 600 i els 1.500 euros.

Notícies relacionades

Tots els arrestats operaven de manera similar i es distribuïen les tasques, que consistien, primer, a detectar a l'interior de les entitats bancàries quines persones podien ser víctimes d'un robatori. L'elecció es basava en l'edat o la capacitat física, i en el tipus d'operació que realitzava al caixer o a l'interior de l'entitat, i sempre acostumaven a escollir persones que feien un reintegrament elevat.

ENGANY I BONA FE / Una vegada seleccionada la víctima, altres integrants del grup l'esperaven a l'exterior i la seguien fins que es cometia el robatori al lloc més discret possible. Per portar a terme el delicte feien servir diverses modalitats, com la que es coneix com la taca, que consisteix a embrutar la víctima per després robar-li amb l'excusa d'ajudar-la a netejar-se. Altres vegades els lladres distreien la persona fent veure que algú del grup es desmaiava davant d'ella, i quan s'acostava per interessar-se i auxiliar-lo, altres integrants del grup li robaven els diners.