mÉS COORDINACIÓ

El SEM se suma al centre d'emergències de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha quedat integrat en l'operatiu de seguretat pública de Barcelona i, per tant, ja treballa conjuntament i físicament amb els cossos de la Guàrdia Urbana, els Mossos i els Bombers a la Sala Conjunta de Coordinació d'Emergències, situada al número 26 del carrer de Lleida.

Notícies relacionades

La consellera de Salut, Marina Geli, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, van firmar ahir un acord de col·laboració en matèria d'intervenció d'emergències amb actuació sanitària per millorar la coordinació dels diferents dispositius. En aquest acte, Geli va destacar la importància del servei d'atenció telefònica del SEM a Catalunya, que va cobrir l'any passat 340.000 trucades, cosa que suposa una mitjana de 937 diàries, i de les quals el 33% correspon a ciutadans de Barcelona.

El centre del carrer de Lleida funciona des del 2005, i és l'espai en què es gestionen tots els serveis d'emergència de la capital catalana. De mitjana, es tramiten a la setmana 5.800 incidències de la Guàrdia Urbana, 3.800 de Mossos i 300 de Bombers.