RECONEIXEMENT A LA LABOR PEDAGÒGICA
El CEIP El Sagrer rep dilluns el premi Ciutat de Barcelona d'educació
L’entusiasta Sunta Sogues fa vuit anys que és directora del CEIP El Sagrer, a la Sagrera, i des dels inicis a l’equip docent del centre, que el curs passat va complir un quart de segle i que dilluns a la tarda rebrà el premi Ciutat de Barcelona d’educació 2009. Per Sogas, la mera existència d’aquesta distinció –creada l’últim any de Marina Subirats com a regidora d’Educació– és en si mateix un reconeixement a la figura del professor, tan mal considerada des d’alguns sectors.«La majoria dels que ens hi dediqum som entusiastes de la nostra feina»,reivindica la directora.
Encara que en principi el guardó l’han aconseguit pel projecte25 anys fent escola–el cicle d’activitats organitzades durant l’any per commemorar l’aniversari–, es tracta d’un reconeixement a la història d’un col·legi que va néixer fruit de la reivindicació veïnal, que demanava«escoles catalanes i de qualitat per a tothom», i que en aquests 25 anys ha consolidat un projecte educatiu que ha donat resposta a les (grans) expectatives abocades per tots.
Segons explica la seva directora, El Sagrer sempre ha tingut com a objectiu buscar la cohesió social al barri on està ubicat.«Els primers anys aquest afany es va tenir sobretot amb els alumnes més grans, els de setè i vuitè», recorda Sogas.«Sempre hem treballat colze a colze tant amb els estudiants com amb els pares», afegeix Sunta Capellades, cap d’estudis de l’escola. I l’enorme vinculació que hi segueixen tenint tant els pares com els exalumnes que feia anys que eren fora del centre en donen bona fe.
Un bon exemple de la importància dels alumnes a l’hora de prendre decisions és el pati, recentment reformat.«Per decidir com s’havia de fer la reforma vam tenir en compte les propostes dels alumnes, com el laberint i el fet d’ampliar l’espai fora del camp de futbol, per als nens, i sobretot, les nenes, a qui no els agrada aquest esport, els grans damnificats per la supremacia que acostumen a exercir les pistes esportives als patis escolars»,explica Sogas. I també reconeix que amb la reforma del pati els nens també van aprendre, a més a més, que l’Administració va lenta --cosa que ja tindran temps de constatar al llarg de la seva vida-- i que no es pot tenir tot.«Van demanar un tobogan que unís els dos patis –a dues altures diferents–, però no ens el van concedir», apunta la màxima responsable del centre.
Una altra mostra del nivell de participació a El Sagrer –centre que es caracteritza per donar el mateix èmfasi a les matèries artístiques que a les instrumentals–, són els resultats a les eleccions al consell escolar, que compten amb un 50% de participació, mentre la mitjana catalana és d’un 11%.
La regidora d’educació, Mont-serrat Ballarín, coincideix amb Sogas en la idea que el Ciutat de Barcelona d’educació és«un reconeixement al principi que l’educació és determinant per construir ciutat».
- Pep Guardiola i Cristina Serra, a prop de firmar el divorci
- Cas sota investigació L’Ana Julia va rebre a la presó regals dels funcionaris a canvi de sexe
- Míchel, hospitalitzat d'urgència per un problema de salut
- Genealogia ¿Qui era la mare del nou Papa, Lleó XIV? Així era Mildred Martínez
- Els comicis del 2027 Junts aposta per prohibir als okupes l’empadronament