COMISSIONS DE PLENARI A L'AJUNTAMENT DE BARCELONA

L'oposició guanya votacions que Hereu es nega a executar

El bipartit reitera que les iniciatives envaeixen les seves competències

1
Es llegeix en minuts
A. O. / BARCELONA

El diàleg de sords en què s'han convertit les comissions de plenari de l'Ajuntament de Barcelona va viure ahir una nova entrega, per a oprobi tant dels uns com dels altres.

L'oposició (CIU, PP i ERC) va insistir a fer ús de la seva actual majoria per presentar i aprovar propostes que l'alcalde considera que envaeixen les seves competències exclusives de govern. Davant aquesta estratègia, el bipartit (PSC i ICV-EUiA) va optar per segon mes consecutiu per abstenir-se en les votacions, per simbolitzar així el seu rebuig que Hereu executi unes iniciatives que, de moment, es quedaran als llimbs.

És el destí que li espera a la proposta de CiU d'iniciar les negociacions per ubicar el museu del modernisme a l'Hospital de Sant Pau. Aquesta proposta es va aprovar amb els vots a favor de CiU i el PP. Els convergents van guanyar una altra votació, en aquest cas amb el PP i ERC, per restablir el servei municipal de transport públic porta per porta per a persones amb mobilitat reduïda.

Notícies relacionades

L'oposició tripartida també va aprovar una iniciativa del PP perquè tots els locals públics d'oci i cultura estiguin oberts de forma ininterrompuda una nit a l'any. El mateix va passar amb una altra d'ERC per integrar les restes de la muralla marítima en el projecte d'interpretació museística del Born.

Les propostes van ser incloses en l'ordre del dia de les comissions, presidides per l'oposició, malgrat l'informe jurídic desfavorable del secretari municipal, a qui CiU, PP i ERC acusen d'actuar a favor d'Hereu.