«TÉ ANYS PER ENDAVANT»

Xavi, sobre el retorn de Messi: «No hi ha cap dubte que ens ajudaria»

  • El Barça que ve: molts forats per plenes i la ‘incògnita Messi’

  • Jorge Messi desmenteix un acord amb l’Aràbia Saudita

  • Laporta: «He parlat amb Messi per reconduir la situació»

Xavi, sobre el retorn de Messi: «No hi ha cap dubte que ens ajudaria»

Sport/David Ramírez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Xavi insisteix. Sap que és difícil, però insisteix. Sap que «depèn», sobretot de la voluntat de Leo Messi, el contracte del qual amb el París SG acaba el 30 de juny. Però el tècnic del Barça insisteix perquè considera que el retorn de l’astre argentí al Barça seria clau per donar-li un nou impuls al seu projecte esportiu, que acaba de conquistar la Lliga. «Leo s’ha convertit en quasi migcentrecampista», ha revelat l’entrenador blaugrana en una entrevista amb el diari ‘Sport’. «Gairebé com un mitja punta. No hi ha cap dubte que ens ajudaria», ha recalcat Xavi.

Imagina el tècnic un Barça amb Messi diferent del que se’n va anar, tot i que igualment de decisiu. «Potser l’explosivitat l’ha anat perdent, però també vam veure un Messi en el Mundial extraordinari», ha recordat Xavi, indicant que «jo penso que encara té anys per endavant, de molt nivell».

Equilibrar l’equip

Notícies relacionades

Segur estar l’entrenador que Messi donaria talent desequilibrant l’obra que està construint Xavi al Camp Nou, tot i que ara es prepara per a l’exili temporal a Montjuïc, durant, almenys, any i mig. No creu Xavi que l’equilibri del seu Barça es vegi alterat per la presència de l’excapità. «Al final no li pots demanar el mateix nivell defensiu a Dembélé que Koundé», ha revelat el tècnic, assumint que «moltes vegades l’extrem es despista i no et fa una volta igual en el minut 80 que en el minut 20».

A ell, com a entrenador, li correspondria trobar una solució perquè el Barça continuï sent equilibrat, com ha demostrat en aquesta Lliga. «Cal compensar-ho amb futbolistes. Al final, el treball i les obligacions són iguals per a tothom. I l’hem vist amb Robert», ha dit en al·lusió a Lewandowski «crac mundial, que s’ha adaptat molt bé a la nostra pressió alta, a la nostra pressió després de pèrdua, al nostre bloc mitjà-bloc baix. Doncs igual per als futbolistes que es poden incorporar. El mateix».