ACTUALITAT BLAUGRANA

Ajornat l’acord de finançament de l’Espai Barça fins a la setmana vinent

Ajornat l’acord de finançament de l’Espai Barça fins a la setmana vinent

Archivo

1
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

El FC Barcelona ha anunciat que el tancament de l’acord per al finançament de l’Espai Barça queda ajornat fins a la setmana que ve. En un breu comunicat, l’entitat blaugrana no dona per segellat un acord que semblava que es podia produir avui mateix, el dia després que la junta directiva donés llum verda al pla exposat pel president Joan Laporta.

El club transmet tranquil·litat en el comunicat i no vol fer la sensació que corre perill. «El FC Barcelona està en el procés de tancament del finançament de l’Espai Barça i informa que tancarà les negociacions finals la setmana que ve», diu el text.

Després de set hores de reunió al Camp Nou, en la qual es van tractar diversos assumptes, però cap de més transcendental que la reforma de l’Estadi, la junta va aprovar validar les condicions d’un pla de finançament que piloten els bancs d’inversió Goldman Sachs i JP Morgan. Hi havia directius partidaris d’esperar un any, que es relaxin les turbulències macroeconòmiques, amb tipus d’interès més baixos, però Laporta es va mostrar partidari de no demorar més les obres. I el seu punt de vista va ser el que va prevaler.

Mudança a l’Estadi Olímpic

Notícies relacionades

Com a avantsala de la reunió, el Barça va comunicar a la RFEF i per extensió a la UEFA que la temporada vinent jugarà com a local a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. La UEFA marcava com a data límit aquest 31 de març perquè els clubs notifiquin aquest tràmit.

Les obres han de començar l’estiu a càrrec de la constructora turca Limak, que es va imposar a altres empreses amb més experiència en el sector de la construcció de recinte esportius. Segons va informar la junta, el fet que prometés que compliria amb els terminis marcats pel club, de retorn el novembre del 2024 el Camp Nou, li va donar una puntuació superior a la resta de competidores.