«NO PODEM FALLAR»

El missatge de Xavi abans de l’Inter-Barça: «Una nit per arriscar»

El missatge de Xavi abans de l’Inter-Barça: «Una nit per arriscar»

VALENTI ENRICH

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

És el partit. Aquest embogit octubre en què el Barça disfruta de les seves primeres hores com a líder de la Lliga espanyola, després de dos anys i quatre mesos, viurà aquesta nit al vell San Siro, un estadi que té data de caducitat per a d’aquí quatre anys, el partit. Assumit que el Bayern queda encara lluny, no tant com abans, però continua sent inabastable, encara que ni mani en la Bundesliga, l’Inter emergeix com la prova definitiva per constatar la fiabilitat europea del nou Barça de Xavi. I de Lewandowski.

«No és un partit crucial ni definitiu, però sí que és molt important, molt transcendent. Molt. No podem fallar. S’ha de tenir personalitat, ser valents, arriscar...», va reclamar ahir el tècnic a la sala de premsa de l’estadi interista. És el partit d’anada d’una eliminatòria decisiva que es juga d’aquí una setmana només. Avui, a Milà; el dimecres 12, al Camp Nou. I sense marge d’error per al nou líder de la Lliga espanyola perquè una ensopegada davant un Inter en crisi encendria totes les alarmes. Xavi ho sap millor que ningú.

Una línia de tres centrals

Més enllà de si es recupera la línia de tres centrals, amb Marcos Alonso recuperant la titularitat, que va fer servir a Sant Sebastià, o manté el vestit tàctic del tradicional 4-3-3, el tècnic no vol ni una sola distracció. Exigeix una resposta ferma d’un equip que ha transitat de mala manera per Europa en l’últim lustre.

Cada vegada queden menys jugadors en l’estructura essencial (Ter Stegen i Busquets són els únics imprescindibles) d’un modernitzat Barça, a qui la seva primera i exigent sortida a Europa li va costar la primera i única derrota del curs. Aquell 2-0 del Bayern, un Bayern que tampoc era res de l’altre món, va exercir de despertador i, alhora, d’avís.

En un sol partit, el campió alemany li va marcar més gols (2) que set equips de la Lliga espanyola (1). Per això no s’admeten més distraccions, perquè una derrota a Milà enverinaria el paisatge de la Champions per al Barça, i rescataria el tràgic exili a l’Europa League.

Adaptar-se per avançar

A Xavi li falten defenses que són pilars (Koundé i Araujo), mentre Inzaghi, més qüestionat que mai pel ‘popolo’ interista, enyora la immensa baixa que suposa tenir Lukaku a la grada, lamentant que Brozovic sigui una altra víctima més del ‘virus FIFA’ i suplicant perquè els músculs de Lautaro abandonin la fatiga que els han envaït en les últimes hores.

«Ens adaptarem per ser més protagonistes en el joc, però mai per fer un pas enrere, sinó per fer un pas cap endavant», va exigir el tècnic, assumint que l’Inter juga amb dos davanters, cosa que el pot obligar a retornar a la línia de tres.  Però no serà per por, afirma Xavi, sinó per convicció.

«No podem deixar córrer l’Inter; si entrem en un partit trencat i de batzegades, estem perduts, perquè no tenim jugadors per a això». No n’hi ha prou de jugar bé com a Munic, recorda Xavi. És necessari ser més precís. «Ja vam perdonar el Bayern; intentarem ser més efectius. És el moment de dir-nos a nosaltres mateixos que podem rendir en aquesta competició», va dir el tècnic, que no va voler abordar res sobre el futur de Messi i el Barça. 

Notícies relacionades

«¿Leo? Sabeu que l’estimo molt. És un amic. I el Barça és casa seva. No li fem un favor a ell; cal deixar-lo tranquil. Però té raó, no sempre guanya la Champions el millor. És una competició injusta», va sentenciar.