SENSE KOUNDÉ, ARAUJO I BELLERÍN

Xavi busca i necessita un lateral dret

Xavi busca i necessita un lateral dret

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No hi ha el lateral dret titular. Koundé ha jugat el 50% dels vuit partits (Valladolid, Sevilla, Bayern Munic i Elx) en aquesta posició des que va ser inscrit. Tampoc Araujo (25%), la segona opció utilitzada per Xavi (Rayo i Reial Societat). Ni la tercera, simbolitzada en la figura de Bellerín (12,5%), a l’onze inicial contra el Cadis). Ni la quarta que encarna Sergi Roberto (el 12,5% restant per la seva titularitat contra el Viktoria Pilsen).

Xavi, per tant, està buscant lateral dret per a aquest endimoniat mes d’octubre que arrenca dissabte a Mallorca, pròleg de la visita clau a Milà dimarts per enfrontar-se a l’Inter en la Champions lluitant, de moment, pel segon lloc davant la solidesa mostrada pel Bayern.

Defensa debilitada

La plaga de lesions musculars ha debilitat la defensa del Barça de manera alarmant. Tant que Xavi no té ara mateix un lateral dret i la seva luxosa nòmina de centrals (en tenia cinc) ha quedat reduïda a tres, just ara que l’equip ha d’encarar 12 partits en els pròxims 36 dies.

Primer va caure Koundé amb França. Després, Araujo, que va ser operat ahir «satisfactòriament» a Finlàndia, amb l’Uruguai. I sense sortir de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí també es va lesionar Bellerín, l’únic ‘2’ pur que hi ha a la plantilla blaugrana.

Esperant Sergi Roberto

 En l’entrenament de dimarts, l’exdefensa de l’Arsenal va tenir «unes molèsties musculars», segons va informar el club. No semblaven inicialment gaire greus, però dimecres, i després de ser sotmès a proves mèdiques, es va confirmar que Bellerín haurà d’estar, almenys, tres setmanes de baixa perquè va patir «una lesió al soli de la cama esquerra». No es descarta fins i tot que pugui ser un mes, tot i que el club, prudent com és amb aquest tipus de contratemps musculars, ha esquivat donar un pronòstic definitiu de baixa.

Xavi cada dia es desperta amb una mala notícia, sobretot en l’estructura defensiva, cosa que ara l’obliga a ser especialment creatiu en la recerca de solucions estables. El tècnic espera que Sergi Roberto, que s’ha perdut els tres últims enfrontaments per lesió (Cadis, Bayern i Elx), pugui rebre l’alta mèdica abans de viatjar a Mallorca. Tot i que el problema és l’evident falta de ritme competitiu.

No només perquè Sergi Roberto no juga des del 7 de setembre passat (va actuar 45 minuts en el debut europeu al Camp Nou i va haver de demanar el canvi al notar aquestes molèsties) sinó perquè no ha completat ni un sol partit en tota aquesta temporada, venint com ve, a més, d’un complex curs passat, castigat per una greu lesió muscular.

Va estar set mesos de baixa ja que va haver de passar pel quiròfan sent intervingut (desembre del 2021) per Lasse Lampainen, el mateix metge finlandès que va operar ahir Araujo, a qui s’espera d’aquí gairebé tres mesos, tot i que ell farà tot el possible per arribar al Mundial. 

Álvaro Núñez, recurs del filial

El problema de Sergi Roberto, la via més sòlida que li queda a Xavi per tapar tan immens forat, és que des de l’octubre del 2021 fins ara només ha disputat cinc partits oficials. En realitat, han sigut només cinc estones: Rayo (31 minuts); Reial Societat (6); Valladolid (30 i un gol); Sevilla (36) i Viktoria Pilsen (45).

Però el tècnic confia que un dels capitans, que ha aprofitat l’aturada per intensificar la seva recuperació, rebi l’alta mèdica per viatjar dissabte a Mallorca, tot i que, potser, haurà d’acudir al filial per completar la convocatòria de Lliga. 

Notícies relacionades

Aquí emergeix la figura d’Álvaro Núñez, lateral nouvingut al Barça Atlètic aquest estiu passat. Té 22 anys i havia jugat amb regularitat al segon equip de l’Athletic. Va firmar per una temporada, amb opció a dues més, i es va guanyar immediatament la confiança de Rafa Márquez.

Això seria en cas d’extrema necessitat com la que té ara Xavi, que podria recuperar la fórmula que va utilitzar al Vila-real el novembre passat al situar Eric García de lateral dret –no va sortir bé la prova–, reciclar Christensen juntament amb la calç o canviar de banda a un esquerrà (Alba, Balde o Marcos Alonso).