Intervenció a Finlàndia

El Barça comunica el resultat «satisfactori» de l’operació d’Araujo sense donar el període de baixa

«L’evolució marcarà la disponibilitat», diu la nota del club sobre el defensa uruguaià, que veu perillar seriosament la seva presència en el Mundial

El Barça comunica el resultat «satisfactori» de l’operació d’Araujo sense donar el període de baixa

@RonaldAraujo_4

1
Es llegeix en minuts

El FC Barcelona ha comunicat aquest matí el resultat «satisfactori» de l’operació de Ronald Araujo a Finlàndia, a la ciutat de Turku, a càrrec del doctor Lasse Lempainen, sota la supervisió dels serveis mèdics del club. La breu nota del club blaugrana, com sol ser habitual, no determina el període de baixa. «L’evolució en marcarà la disponibilitat», aferma el comunicat.

Notícies relacionades

Araujo ha sigut intervingut d’una «avulsió [esquinç] del tendó de l’adductor llarg de la cuixa dret» que el va obligar a retirar-se en el minut 5 del partit amistós Iran-Uruguai, disputat divendres passat, dins de la doble jornada de seleccions. El defensa uruguaià va acceptar el suggeriment del cos mèdic del club, després d’una reunió amb el doctor Ricard Pruna i Xavi Hernández, l’entrenador, sobre la conveniència d’operar-se immediatament. La lesió posa seriosament en perill la presència d’Araujo en el Mundial de Qatar, que s’iniciarà el 20 de novembre. El pronòstic de baixa amb un tractament conservador, sense passar pel quiròfan, s’estimava pròxim als dos mesos. Aquell període serà probablement més llarg amb una intervenció quirúrgica, com ha sigut el cas.

El central uruguaià va viatjar dilluns al país nòrdic per ser operat pel doctor Lasse Lempainen, que ja ha tractat diversos jugadors blaugrana. Els últims a passar pel seu quiròfan de Turku van ser Ousmane Dembélé, el juny del 2021, d’una desinserció del tendó distal del bíceps femoral del genoll dret, i Sergi Roberto, al desembre, d’una ruptura al recte femoral de la cuixa dreta.