ANÀLISI TÀCTICA

Les claus tàctiques del Bayern-Barça: la condemna de no governar les àrees

Les claus tàctiques del Bayern-Barça: la condemna de no governar les àrees

Afp

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Cruel ineficàcia

El partit s’explica per la candidesa del Barça. Va ser un equip que va perdre la contundència en la rematada, una cosa que solia tenir. En la primera meitat va rematar fins a 10 vegades, una cosa que no havia patit el Bayern des de feia 14 anys. Però aquest domini en el camp no es va reflectir al marcador perquè el Barça va oferir una lliçó de cruel ineficàcia, que el va condemnar.

I aquesta primera meitat on va dominar el Barça no va tenir cap impacte en el marcador. Aquest retrat de tanta ineficàcia li acabaria costant molt car a l’equip de Xavi. Va començar sense governar l’àrea de Neuer i va acabar sent incapaç de manar a la de Ter Stegen.

Córner fatal

Tenia controlat el partit, o això creia el Barça, fins que una acció a pilota aturada el va castigar. I el va castigar amb tanta duresa que el va deixar sense respostes. Un córner, mal defensat (Marcos Alonso va perdre la marca de Lucas Hernández, autor de l’1-0), va ser el pròleg de la sobtada caiguda defensiva.

En la jugada, que va provocar el tremend enuig de Xavi, no es va ajustar el mecanisme defensiu com l’havien treballat. A la badada de Marcos Alonso, que havia completat un excel·lent partit. Fins a aquest error. Va aparèixer Lucas al cor de l’àrea petita davant Ter Stegen, que es va quedar a mitja sortida, augmentant encara més la fallada defensiva.

Desajustos

Notícies relacionades

Va jugar Xavi amb el tradicional 4-3-3, alternant en ocasions als extrems (Raphinha va començar per la dreta i Dembelé per l’esquerra), i va patir alguns desequilibris. Sobretot en pèrdues de pilota o badades com el córner de l’1-0 o el passadís obert per l’eix per a Sané en el 2-0. Es va dessagnar en un no res.

En aquesta transició ofensiva del Bayern, que va néixer des de la banda dreta, no hi va haver cap oposició de la defensa blaugrana. Anava sempre per darrere del que li proposava Sané, incapaç com va ser, a més, de provocar una falta per aturar el davanter alemany. Un altre vídeo per aprendre que haurà d’ensenyar Xavi.

Les dades del Bayern-Barça (2-0)