EL MERCAT BLAUGRANA

Acord Barça-Manchester United a l’espera de Frenkie de Jong

Els dos clubs han pactat un traspàs de 75 milions més 10 en variables, a falta de l’OK del jugador

El centrecampista continua resistint-se a una marxa que alliberaria 30 milions de massa salarial

Acord Barça-Manchester United a l’espera de Frenkie de Jong

FCBARCELONA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Barça i el Manchester United han acordat ja les xifres del traspàs de Frenkie de Jong: 75 milions fixos més 10 en variables. Només queda un petit detall: que el centrecampista accepti marxar. El jugador neerlandès continua sent reticent a moure’s i, en cas de quedar-se, suposaria un problema per al ‘fair play’ blaugrana.

Des de fa setmanes es parla d’un import total de 85 milions. El periodista Fabrizio Romano ha assegurat aquest dijous que el traspàs es tancaria per 75 milions d’euros fixos més 10 en variables. Ten Hag, que ja el va tenir a les seves ordres a l’Ajax, ha fixat el fitxatge del blaugrana com a estratègic a la seva arribada a Old Trafford. El Chelsea, que compta amb l’avantatge de jugar la Champions, segueix a l’aguait.

Notícies relacionades

El Barça vol forçar la seva sortida pel salari ascendent que, a partir d’aquest curs, seria de 18 milions d’euros més variables, una xifra molt elevada per a un jugador que no és titular indiscutible, amb Busquets intocable com a migcampista i les places d’interiors cobertes per Gavi i el recuperat Pedri. La medul·lar s’ha reforçat, a més, amb els nouvinguts Kessié i Pablo Torre i la tornada de Collado (a qui el club ampliarà el contracte fins a 2024 en els pròxims dies).

La seva marxa alliberaria més de 30 milions de massa salarial. En cas que el jugador no acceptés marxar del Camp Nou, el Barça hauria de buscar altres fórmules per alleugerir el seu límit salarial, com la rebaixa d’algunes de les fitxes més elevades.