NOVETATS AL PALAU

El Barça Lassa fa oficial el fitxatge del brasiler Thiagus Petrus

El lateral esquerre arriba procedent de l'SC Pick Szeged i serà reforç blaugrana d'handbol durant les pròximes tres temporades

89418707

89418707

2
Es llegeix en minuts
Irati Vidal / Barcelona

El Barcelona d’handbol continua reforçant la seva plantilla. Després del fitxatge del porter Kevin Möller, els blaugrana han fet oficial la incorporació del lateral esquerre Thiagus Petrus. El brasiler, de 29 anys i 1,99 metres d’alçada, arriba procedent del SC Pick Szeged (Hongria), on s’acaba de proclamar campió de lliga.

La seva especialitat és la defensa, posició que el conjunt de Xavi Pascual havia de reforçar després de la marxa de l’especialista defensiu Viran Morros al París Saint-Germain. Això sí, Thiagus no només defensa, sinó que també destaca per la seva gran capacitat de salt i llançament exterior.

Que ataquin i defensin

La marxa del català Viran Morros va generar polèmica a les files blaugrana, ja que el nou jugador del PSG és considerat un dels millors defensors del planeta. La decisió va ser presa des del club, no pel mateix jugador, que va declarar que volia seguir a can Barça. Les raons que es van donar des de l’àrea tècnica és que s’intenta capgirar el joc de l’equip, fer-lo més ràpid. I que això passava per fitxar jugadors que no només defensés, sinó que també podrien ser protagonistes en atac.

Primer es va anunciar l’arribada del francès Ludovic Fàbregas (21 anys), pivot que destaca per la duresa en defensa i per una bona mobilitat en atac. Ara arriba Thiagus Petrus, que amb les seves capacitats físiques ha sabut destacar en tots els equips on ha estat.

Europa, l’aparador perfecte

Thiagus va néixer a Mines Gerais (Brasil) el 1989 i amb 15 anys es va iniciar en el món de l’handbol de la mà de l’Olímpico Atlético Clube, conjunt de la seva ciutat. El seu bon joc i la seva envergadura aviat van cridar l’atenció de l’Esporte Club Pinheiros, un dels equips més importants del Brasil. Hi va arribar el 2007 i va guanyar els seus primers títols com a professional; fet que li va permetre fer el salt a Europa de la mà del Naturhouse la Rioja.

Notícies relacionades

El brasiler va vestir la samarreta del club de la Rioja entre el 2012 i el 2015, una de les millors etapes del Naturhouse i del mateix jugador. I és que, durant la seva curta trajectòria en la Lliga Asobal, Thiagus es va proclamar subcampió de laCopa del Rei (2013-14), subcampió de la Supercopa d’Espanya (2013-14) i subcampió de la lliga (2013-14) en una temporada que el Barcelona, com gairebé sempre, va aconseguir el triplet espanyol. A més, des de la Rioja va començar a despuntar al’EHF Champions League.

El salt definitiu a l’handbol europeu el va fer el 2015, quan va fitxar per l’SC Pick Szeged; equip amb el qual ha guanyat el seu últim trofeu, la lliga hongaresa 2017-18. Ara, en la seva tornada a la Lliga Asobal, espera continuar engrandint el seu palmarès.

Temes:

Handbol