Triple felicitat

Milers de seguidors del Barça abarroten els carrers durant la rua per a la celebració del triplet

Milers d’aficionats aplaudeixen els jugadors durant el seu recorregut en bus per Barcelona. / FC BARCELONA / FOTO: ALBERT BERTRAN

Milers d’aficionats aplaudeixen els jugadors durant el seu recorregut en bus per Barcelona.
Els jugadors del Barça i Luis Enrique agraeixen a l’afició blaugrana el seu suport.

/

3
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ
BARCELONA

Disfrutem-lo al màxim perquè no sabem quan podrem tornar a celebrar-lo, es deien milions de culers el 2009, quan centenars de milers d'ells van abarrotar els carrers de la capital catalana per celebrar el que no havia passat mai: Copa, Lliga i Champions. Doncs no s'ha hagut d'esperar gaire, la veritat. Sis anys després de la primera gesta de l'equip de Guardiola (el 2011 va ser un doblet), l'ara Barça de Luis Enrique segellava a Berlín una altra Champions, la cinquena, i de passada, un nou triplet, el segon en la història de l'entitat.

És curiós, o molt bèstia, com prefereixin, però el que no havia passat en 110 anys, s'ha repetit en només sis. Aquesta és la dimensió de l'equip blaugrana, amb una generació irrepetible de jugadors comandats pel més gran de tots els temps: Messi. Per això ahir la felicitat es va tornar a triplicar per Barcelona en la multitudinària rua de la plantilla, lluint triplet a la part frontal del bus.

CICLE INESGOTABLE / La victòria obre una nova etapa i també dóna continuïtat a un cicle que sembla inesgotable encara que ha tingut alts i baixos i alguna frenada en sec. Sense anar més lluny, la campanya passada, quan el Barça del Tata Martino es va quedar en blanc, per més a mà que tingués tant la Copa com la Lliga, i es va quedar amb una trista Supercopa d'Espanya.

Ara ja es mira al futur, que també promet. Com els tres títols addicionals que esperen l'equip (Supercopa d'Espanya, Supercopa d'Europa i Mundial de Clubs) amb el repte del sextet. Fins avui, el Barça de Pep té aquest honor. Haurem d'esperar fins al desembre per constatar si es repeteix la gesta.

FUTURES ELECCIONS / El que no haurà d'esperar és la presentació d'Aleix Vidal, avui, un lateral nascut a Valls, de 25 anys, que ve a ocupar la plaça d'Alves, o a disputar-l'hi de veritat, si el brasiler decideix quedar-se. Fitxarà per cinc temporades però haurà d'esperar al gener per poder jugar oficialment per la sanció de la FIFA. Mentrestant, s'entrenarà amb l'equip i s'adaptarà als nous sistemes de joc. Serà l'únic fitxatge visible, encara que el club treballa també per incorporar un centrecampista.

La presentació del lateral serà l'últim acte de la junta directiva abans de presentar la seva dimissió en bloc per afrontar les eleccions presidencials, possiblement el 19 de juliol. El club quedarà en mans d'una gestora, encarregada de vetllar per la gestió del dia a dia i per la netedat de la contesa electoral, però tot moviment institucional i esportiu quedarà paralitzat fins a l'entrada del nou president.

Notícies relacionades

El club segueix amb la seva vida institucional i els jugadors van culminar ahir a la nit la temporada amb la gran rua i la festa al Camp Nou, una celebració amb comiat de Xavi, promesa complerta de Messi -«volíeu les tres i aquí hi ha les tres»- i el Piqué més irreverent: «Gràcies a Kevin Roldán, amb tu va començar tot», va deixar anar en referència al cantant colombià que va animar l'aniversari de Cristiano Ronaldo just després que el Madrid fos apallissat al Calderón (4-0), una festa que va convulsionar el club i Florentino.

LLÀGRIMES D'ALVES / Pedro es va arrencar en català, Dani Alves no va poder reprimir les llàgrimes i fins i tot Ter Stegen, l'home de gel, va deixar anar diverses frases en castellà. Avui comencen vacances, però no tots. Els sud-americans tenen la Copa Amèrica (Bravo se'n va anar ahir cap a Xile) i els internacionals espanyols també es concentraran. Mentrestant, l'afició assaborirà una altra campanya única. El 13 de juliol comença la pretemporada. El repte: seguir fent història.