"Volíeu les tres, aquí hi ha les tres"

Messi fa un discurs de líder, i el Camp Nou riu amb l'al·lusió de Piqué a Kevin Roldán, el cantant de la festa de Cristiano

Els jugadors del Barça i Luis Enrique agraeixen a l’afició blaugrana el seu suport. / FC BARCELONA / FOTO: JULIO CARBÓ

3
Es llegeix en minuts
ROGER PASCUAL
BARCELONA

«Esmorzant amb ella». Després d'una nit de moltes copes, Messi es va llevar al costat de la més desitjada, l'Orelluda, i en va penjar una foto a Instagram. El que abans era un somni impossible per als culers, prohibit durant dècades, s'ha convertit en un somni recurrent, en una estampa quotidiana des que aquest extraterreste va aterrar al Camp Nou per canviar per sempre el Barça i el planeta futbol. Després d'esmorzar amb la Champions a Berlín, va marxar a mitjanit del Camp Nou havent fet un discurs de líder.

Molts dels culers que defensaven la seva venda encara no fa un any, que argumentaven que l'estrella ja havia iniciat la seva baixada, es van llançar a la processó per expiar el pecat d'apostasia. I allà es van trobar amb milers de seguidors en una rua de tres hores per honrar els tricampions.

TRIDENT SOLIDARI / Malgrat venir del país del Sambòdrom, Douglas mirava al·lucinat l'espectacle d'uns carrers banyats de blaugrana, saludant a tothom amb un somriure als llavis. En un any al Barça, ja ha guanyat tantes Lligues i Champions com Cristiano en sis temporades al Madrid. Per al seu compatriota Neymar era la primera rua. I, malgrat que la nit a Berlín havia sigut molt llarga, ho va donar tot a l'autobús. Va botar, va cantar i va fer broma amb els seus companys. Després del desgast, va agrair la bossa amb hamburgueses que li van llançar des del carrer gairebé tant com l'assistència de Pedro. Per tornar a demostrar l'esperit solidari del trident, les va compartir amb Suárez i Messi. Entre l'uruguaià i el brasiler, tots dos lluint les banderes del seu país, li van prendre les vambes a Piqué i les van tirar al públic.

El central, showman per naturalesa, va tornar a ser un dels animadors del trajecte. Després de fer-se una foto amb els peus damunt la Copa i fumant un puro al vestidor de Berlín, es va enfilar al sostre de l'autocar, al costat dels trofeus de la Lliga, la Copa i la Champions que presidien la comitiva. Més d'un va témer que pogués fer un Sergio Ramos i que li caigués algun trofeu, però el seu control de l'improvisat escenari va ser tan gran com el que ha demostrat al balcó de l'àrea. El seu company a l'eix, Mascherano, també va acabar descalç.

Xavi, amb la senyera al coll, disfrutava de cada segon, conscient que és la seva última rua com a jugador. Qui sap si d'aquí uns anys podrà fer com Luis Enrique i viure-la també com a tècnic. L'asturià estava exultant, disfrutant com un nen de la «millor rua del món».

Però el millor estava per arribar. Els 70.000 espectadors van veure primer un espectacle de llum i color que repassava la històrica temporada. Entre la gresca d'uns jugadors alegrets, van brillar amb llum pròpia, per motius diferents, Messi, Alves i Piqué. El millor jugador de la història va fer el seu millor discurs al Barça, un discurs de líder de vestidor, perquè de líder al camp ho ha sigut sempre. «És increïble tornar a ser aquí. Després d'un any difícil, tornar a aixecar-nos i ser aquí és espectacular. S'ha de disfrutar, i molt. No tinc dubtes que seguirem, aquest grup té moltes ganes i molta il·lusió. Volíeu les tres, aquí hi ha les tres... ¡Visca el Barça i Visca Catalunya!»

Notícies relacionades

Alves va brindar el discurs més emocionat, entre llàgrimes. «Volia donar les gràcies a tots els meus companys, a l'staff, a tots vosaltres, per fer-me feliç en aquest club. No sé quant durarà aquest somni, no sé si ha arribat el final, però.. que sigui etern mentre duri. Aquí sóc feliç, i si no sóc aquí, seré feliç, sóc un més de vostès. Moltes gràcies, visca el Barça, visca Catalunya».

El millor estava per arribar, no podia ser de cap altra manera, de la mà de Piquenbauer«¡Ja tornem a tenir-les aquí! Vull fer dues reflexions. Els que vau anar a Berlín us vau menjar l'afició de la Juve. I la segona, quan vam ser aquí el 2009 vaig pensar que mai ho tornaríem a aconseguir, però tornem a ser aquí. Gràcies a l'equip, a l'staff, a tots vosaltres, a la directiva i a Kevin Roldán... Amb tu va començar tot», va deixar anar, recordant el cantant que va filtrar les fotos de la festa d'aniversari de Cristiano després de caure 4-0 contra l'Atlètic.