L'ACTUALITAT BLAUGRANA

Martino: "No tinc cap preocupació amb Messi"

El tècnic afirma que l'estrella està "bé físicament" i subratlla que com a entrenador s'examina "cada dia" perquè "sempre surt alguna cosa nova"

"Aquí el temps passa volant, la meva vida és com la d'un autòmat, és dirigir, guanyar i intentar jugar bé", explica

Gerardo Martino conversa amb Leo Messi durant un entrenament.

Gerardo Martino conversa amb Leo Messi durant un entrenament. / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / Barcelona

Fa uns dies, Gerardo Martino es va definir com "un paracaigudista" que havia aterrat de forma apresurada en el Barça. Però sabia on arribava. "Sabíem que no tindríem pretemporada, que havíem de jugar dues finals amb l'Atlètic, que els jugadors havien estat a la Copa Confederacions, però tot i així vam firmar. Si em diuen que estaríem així, hauria dit: 'Encantat de la vida'", ha relatat l'entrenador blaugrana aquest dilluns, feliç després de guanyar el clàssic al Madrid (2-1) --"un partit dur, disputat; a la primera part vam ser superiors, després ells ho van ser en els primers 25 minuts de la segona"-- i convençut que s'enfronta a "un examen diari perquè cada dia surt alguna cosa nova".

I l'últim al que s'enfronta Tata és el mal moment de Messi. "Hi ha més preocupació des de fora que des de dins. No tinc cap preocupació amb Leo", ha subratllat amb energia el tècnic argentí en la roda de premsa prèvia al xoc d'aquest dimarts a Vigo contra el Celta. No dubta de Messi. Gens. Fins i tot ha revelat la conversa que va mantenir amb l'estrella argentina "a l'inici d'aquest cicle" sobre la seva posició al camp. Encara que abans, això sí, ha volgut exalçar el paper del davanter en el clàssic. "No em preocupa que faci gols o no. L'aportació que fa a l'equip és de gran importància, fins i tot l'altre dia va fer un treball de recuperació de la pilota. No tenim cap problema amb Leo, la seva presència és molt encoratjadora per a nosaltres. Físicament està bé, va jugar l'altre dia els 90 minuts", ha recordat abans d'explicar la xerrada amb l'estrella.

Plans per al davanter argentí

"Des de fa un temps, ha jugat sempre de fals nou. Vaig pensar a preguntar-li què havia passat jugant a la dreta. Amb la selecció va jugar també una mica més enrere, arrencant darrere de Gonzalo Higuaín. Ens sembla molt bé utilitzar-lo en diverses posicions, alternar-lo en diferents llocs. Hi ha moments en què pot desequilibrar més per fora, moments que necessitem algun davanter centre, que no el tenim de forma natural, però que podria compartir aquest paper amb ell i així també jugar per darrere, sostingut pels dos extrems. Canviar-lo de lloc al camp sempre és bo i, a més, que ho tingui incorporat al cap també va bé", ha detallat en una minuciosa argumentació tàctica sobre els seus plans respecte a Messi.

Notícies relacionades

Sobre el controvertit arbitratge del clàssic, a penes n'ha volgut parlar. "Personalment, acusar de robatori un àrbitre de forma tan gratuïta em sembla atrevit, em costa molt", ha comentat el tècnic, més interessat per l'anàlisi tàctica del partit. "Mentre dinaven poc abans del partit, vam veure en una tele el 5-0 al Madrid. A mi també m'hauria agradat jugar així", ha revelat. Però el Barça ara no està en aquell sublim moment de forma que va tenir amb Pep Guardiola.

"Aquest Barça ha posat el nivell massa alt", ha precisat l'entrenador abans de recordar que just ara, quan està a punt de complir 100 dies al Camp Nou, no té temps de res. "Aquí, el temps passa volant, ser entrenador del Barça i dirigir cada 72 hores fa que la meva vida sigui com la d'un autòmat, és dirigir, guanyar i intentar jugar bé". Conscient, això sí, que dia rere dia s'enfronta a un examen. "Aquest examen seguirà fins que deixi de ser entrenador del Barça, és un club molt exigent, cada dia passa alguna cosa nova".