CORONAVIRUS

El brot a la Guàrdia Urbana de Badalona suma 21 positius i 24 agents més en quarantena

Els sindicats critiquen la falta d'un protocol de prevenció contra la Covid-19

Alerten també que, amb les baixes actuals, és «complicat» arribar a cobrir tots els torns

badalona

badalona

1
Es llegeix en minuts
ACN

El brot de Covid-19 en la Guàrdia Urbana de Badalona suma ja 21 casos positius –dos d’ells estan ingressats a l’hospital– i 24 agents més esperen en quarantena sotmetre’s a una prova PCR per ser contacte estret els positius. En total, la Guàrdia Urbana té 45 agents de baixa, cosa que implica un impacte sobre el 25% de la plantilla, segons les últimes dades facilitades pels sindicats.

El portaveu del Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP-FEPOL), Raúl Pérez, critica que l’Ajuntament no hagi implementat un protocol de seguretat contra la Covid-19.

«Els agents no tenen una normativa clara de com procedir», es lamenta el portaveu sindical. Pérez, a més, alerta que en l’actual context de baixes és «complicat» arribar a cobrir tots els torns, malgrat que s’estan oferint hores extra i s’estan recol·locant agents per intentar garantir el servei.

Coordinació amb Mossos

Per la seva banda, l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha traslladat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, la situació en què es troba el cos de la Guàrdia Urbana per coordinar accions entre els dos cossos policials.

Notícies relacionades

García Albiol ha explicat també que s’està pendent de la contractació d’una empresa especialitzada per a la desinfecció de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA