Mauricio Bernal

Periodista

Entendre + Amèrica Llatina

La frontera amb Veneçuela, l’altre polvorí colombià

13/05/2021 - 17:45 CEST 0 Comentaris

Les denúncies sobre tràfic de nounats a la frontera entre Colòmbia i Veneçuela afegeix més drama a la situació incontrolable que es viu a la regió, on grups criminals, guerrilles i dissidències de les FARC s’enfronten pel control dels negocis il·legals mentre els governs colombià i veneçolà es neguen a dialogar. Milers d’immigrants són víctimes del foc creuat

Entrevista

Shulem Deen: «Quan surts del món hassídic has de tornar a començar com si fossis un nen una altra vegada»

14/04/2021 - 18:16 CEST 0 Comentaris

L’escriptor nord-americà explica a ‘Los que se van no regresan’ (Capitán Swing) la traumàtica història de la seva marxa de l’asfixiant comunitat hassídica skver de New Square, a prop de Nova York. La de Deen és alhora la captivadora història d’una crisi de fe i la d’un home a la recerca del seu lloc al món, així com del preu altíssim que va haver de pagar, inclosa la pèrdua de gairebé tot vincle amb els seus fills.

Entendre-hi + la música

¿Per què van trencar Willie Colón i Rubén Blades?

09/04/2021 - 17:19 CEST 0 Comentaris

El porto-riqueny i el panameny, dos dels més grans salsers de la història, fa gairebé dues dècades que no es parlen ni trepitgen un escenari junts a causa d’una disputa per diners després d’un concert a Puerto Rico. És impossible parlar dels ets i els uts de la baralla sense recordar que va ser de la seva societat musical d’on va brollar un dels cims del gènere: ‘Siembra’.