PROGRAMACIÓ
TVE-1 enfronta dos clans del vi en la sèrie 'Gran reserva'
La producció, que s'estrena avui, relata la pugna entre dos cellerers riojans
Emilio Gutiérrez Caba i Ángela Molina donen vida als dos caps de família

Emilio Gutiérrez Caba i Ángela Molina encapçalen el repartiment de la sèrie que estrena avui TVE-1. /
Els fanàtics d’aquella mítica sèrie anomenada Falcon Crest ja tenen un mirall espanyol amb què jugar a les diferències. TVE-1 estrena aquesta nit una ficció que, per la seva temàtica i per la seva ambientació en el món del vi, recorda molt la saga protagonitzada per la malvada Angela Channing cap a la segona meitat dels anys 80. Es diuGran reserva, és una barreja de melodrama ithrillersituat a les espectaculars vinyes de La Rioja i arriba precedida d’una gran campanya de promoció i recolzada per un potent repartiment, encapçalat per Emilio Gutiérrez Caba, Ángela Molina, Tristán Ulloa i Paula Echevarría.
Produïda en col·laboració amb Bambú Producciones (Guante blanco) i escrita pels mateixos creadors dePatricia Marcos:desaparecida(TVE), la trama de la sèrie gira al voltant de dues famílies enfrontades pel domini de les vinyes i per les seves diferents òptiques de la vida. Per una banda hi ha els Cortázar, una nissaga sense escrúpols, encapçalada per Gutiérrez Caba, que considera el vi només com un negoci lucratiu.
A l’altre costat de la balança apareixen els Reverte, molt més romàntics i ingenus per l’educació que els ha inculcat la matriarca, Ángela Molina. Les dues famílies viuen en un equilibri complicat que es trencarà de forma brusca quan algú intenti assassinar el primogènit dels Cortázar (Ulloa).
El director de TVE, Santiago González, es mostra enormement
il·lusionat amb aquesta «aposta molt clara» de la televisió estatal, però no s’atreveix a garantir la continuïtat de la sèrie més enllà dels 13 capítols que s’han rodat en principi. «Els temps en televisió són el que són», confessa resignat. A González tampoc li agrada sentir que ambGran reserva s’han volgut traslladar les escaramusses de la vall californiana de Tuscany, on transcorriaFalcon Crest, a La Rioja: «Igual que els vins no es poden comparar, aquestes dues sèries no tenen res a veure».
Notícies relacionadesA l’hora de desmarcar-se de la producció nord-americana, el productor executiu deGran reserva, Ramón Campos, recorre a un símil divertit. «És com si comparéssimAlienambPlutón BRB Nero[la sèrie de La 2], perquè totes dues es desenvolupen a l’espai», diu. Aquestes presumptes coincidències no semblen disgustar tant Gutiérrez Caba, per qui «no està tan malament» que es tracin pa-ral·lelismes amb una «indústria televisiva com la nord-americana».
El veterà actor defineix el seu personatge com «un tipus enrevessat i complicat que fa coses terribles», cosa que convertiria el patriarca dels Cortázar en una espècie d’Angela Channing transmutada a les pacífiques vinyes de La Rioja. Gutiérrez Caba creu que el fet que s’emeti per la nova TVE sense anuncis pot servir perquè «es mantingui, li vagi bé o li vagi malament», ja que les televisions públiques «no tenen la premura d’altres cadenes». Les primeres estan per donar els millors productes possibles i «competir en qualitat, no en quantitat», conclou.
- Famosos Ferran Adrià desvela a 'Col·lapse' la frase que li va dir Xavi Hernández: "Se'm va quedar sempre al cap"
- Preus rebaixats Ni Lidl ni Carrefour: aquest és el supermercat 'low cost' que arrasa a Espanya
- Urbanisme BCN traurà a concurs la Torre Ona de Glòries abans de final d’any
- Bancs Confirmat pel Banc d’Espanya: aquests són els motius pels quals poden bloquejar-te el compte
- Segons la Cambra ¿Com afectarà Catalunya la guerra comercial?: 1.000 milions d’euros en vendes, menys contractacions i vi i oli més barats
- Mercat laboral Espanya suma més de 230.000 ocupats a l’abril
- Sector bancari Economia obre l’enquesta sobre l’opa i dona fins al 16 de maig per votar
- Cuerpo diu que el Govern central no busca una resposta de "sí o no"
- Reunió anual del Cercle d’Economia António Costa: "El que necessitem és un rearmament col·lectiu, no 27"
- Feijóo, ¿al pitjor país del món?