SABADELL ACULL LA PRIMERA FIRA INTERSECTORIAL DE ROBÒTICA D'ESPANYA

L'imperi dels robots

El robot Reem-B serà un dels grans atractius del certamen Robotik.

El robot Reem-B serà un dels grans atractius del certamen Robotik.

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA
SABADELL

Robotik. Fira Sabadell. Tres Creus 202, Sabadell. De 10.00 a 20.00 hores. Entrada: 1 euro.

Màquines i futur són dos conceptes que des de fa més d'un segle han conviscut en l'imaginari col.lectiu. Hi va haver una època en què l'any 2000 se solia representar amb cotxes voladors que travessaven el cel de les ciutats plenes de gratacels. La realitat ha anat una mica més lenta, però cada vegada més les màquines intel.ligents entren en molts àmbits de la nostra vida quotidiana.

Ara el recinte de Fira Sabadell acull Robotik, la primera fira intersectorial que aborda l'evolució dels robots i que compta amb la participació d'experts procedents de diferents punts del món.

La idea va ser de l'associació Grup Robotics, establerta a l'Escola d'Informàtica de la UAB a Sabadell, i que des de fa quatre anys celebren una jornada d'open source que atrau científics de primer ordre en la matèria. Aquesta vegada els membres de l'associació van voler anar més enllà i van crear aquesta trobada, que s'ha convertit en l'aparador de les últimes tendències en matèria de robòtica.

"Estem acostumats a parlar de robòtica pensant en aquestes cadenes de muntatge que hi ha en empreses automobilístiques, però va molt més enllà", explica Joan Pere Sánchez, president de Grup Robotics i membre de l'organització de la fira. L'evolució de les investigacions en robòtica són complexes i lentes, però Sánchez augura que arribarà un moment que l'avanç de la investigació permetrà crear components que facilitaran anar més ràpid: "És una espiral que es retroalimentarà".

Notícies relacionades

DEMOSTRACIONS

Aquesta primera edició de la fira disposa d'una quinzena d'expositors. Un dels elements més atractius són les demostracions pràctiques, com la que presentarà l'equip de robots de competició que han estat desenvolupats a la UPC de Terrassa, o les múltiples capacitats dels robots de les diferents empreses que tenen presència a la trobada.