ENTREVISTA AMB FELIP LLUFRIU, XEF DEL MOO

Felip Llufriu: "Un peix és fresc quan li brillen els ulls"

El jove xef del restaurant Moo ofereix a Pescados una recepta de llobarro amb alfàbrega.

El jove xef del restaurant Moo ofereix a Pescados una recepta de llobarro amb alfàbrega. / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts

CADA SETMANA UN CUINER MICHELIN DE 'LA COCINA DE CASA CON EL TOQUE DE LOS GRANDES CHEFS' EXPLICA ALS LECTORS ELS SECRETS DE LA SEVA CUINA

El jove cuiner menorquí Felip Llufriu (Ciutadella, 1977) és el xef del Moo, restaurant assessorat pels llorejats germans Roca situat a les entranyes de l'Hotel Omm a Barcelona (Rosselló, 265). Va rebre la seva estrella Michelin el novembre del 2005 amb un "això ens donarà estabilitat a l'hora de treballar i confiança davant les crítiques. Ara hem de deixar la celebració i tornar a la realitat, és a dir, a netejar peix". Amb això ho diu tot.

--¿Què és el primer que s'ha de tenir en compte abans de sortir a comprar peix?

--Hem de tenir clar el tipus de peix que podem o volem pagar. Si no disposem de gaire pressupost, podem comprar peix fresc i bo a un preu molt raonable. Ara mateix, per exemple, està molt bé de preu el peix blau, com per exemple el verat i la sardina.

--Una vegada tenim el peix a les mans, ¿què?

--Abans de comprar-lo, és molt important assegurar-se que el peix sigui fresc. Mirar que la carn sigui fina, que sigui brillant, que els ulls també li brillin... ¡És a dir, que faci bona cara!

--¿I a vostè qui li porta aquest peix amb els ulls brillants?

--Al Moo tenim dos pescadors de la ciutat. Un del Mercat Central del Peix i un altre del port.

--¿Quina opinió li mereix el peix congelat?

--Des del meu punt de vista, sempre és millor comprar un peix fresc més assequible que comprar un peix del car congelat. Jo sempre em decanto pel peix fresc.

--Llavors el peix cru...

--¡Em sembla perfecte! Sóc un gran fan de la cuina japonesa. Entenc que el peix cru és necessari. Nosaltres ara mateix al Moo no tenim cap plat amb peix cru, però a casa sí que acostumem a menjar-ne; i els diumenges, amb la meva dona, sempre anem a algun japonès.

--¿Quants plats de peix trobem a la carta del Moo?

--La nostra carta és curta. Hi tenim quatre carns i quatre peixos. Ara mateix, de peixos tenim: lluç amb al- fàbrega, un plat molt mediterrani i primaveral; un plat de moll farcit de samfaina i pebre verd; turbot amb espàrrecs i pinyons, i turbót amb crema d'alls tendres i les seves aletes en tinta.

--¿Quin és l'últim plat de peix que ha ideat?

--Avui mateix (per dimarts) hem fet una amanida de verat amb pera i verduretes molt fresca de cara a la primavera, ara que comença a fer calor.

--Aporta a Pescados

--Perquè quedi una salsa bonica, el truc és escaldar l'alfàbrega amb aigua bullint i refredar-la ràpidament amb aigua i gel. D'aquesta manera aconseguirem una salsa molt més apetitosa, amb millor aspecte, ja que mantindrem el color viu de la clorofil.la.

Notícies relacionades

--I per acompanyar-lo...

--Un bon Rías Baixas o un Albarinho.