Viladecans participa en un concurs que premia el reciclatge del vidre

El premi de la iniciativa 'El Contenidor d'Or' és el finançament d'un projecte social per al municipi guanyador

L'Ajuntament busca incrementar la taxa de reciclatge, que el 2016 estava en un 3,2% dels residus generats

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / VILADECANS

Ecovidre, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d'envasos de vidre, en col·laboració amb dotze ajuntaments catalans, posa en marxa ‘El Contenidor d'Or’, un concurs que premia el compromís de la ciutadania amb el reciclatge.

Viladecans és un dels municipis participants juntament amb Badalona, el Prat, Girona, Granollers, Lleida, Rubí, Sant Boi, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

La iniciativa té com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre als municipis participants a partir de la mobilització ciutadana, així com posar en valor els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge.

En el cas de Viladecans, el 2016 es van recollir 735.140 quilos de vidre, un 3,2% aproximat dels residus generats al municipi. Actualment, la ciutat compta amb 233 contenidors de recollida selectiva de vidre, que suposa una mitjana un contenidor per a cada 282 habitants.

Premis mensuals i un guanyador final

La competició es va iniciar el passat 1 de novembre i s'allargarà fins al 30 d'abril de 2018. Durant aquest període, cada mes es quantificaran els residus de vidre que es reciclen a cada municipi i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l'any anterior. L'objectiu és que cada ciutat superi la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre, i la que aconsegueixi l'increment major serà la guanyadora.

Notícies relacionades

Cada mes, el municipi que més augmenti, en percentatge, el vidre reciclat aconseguirà ‘El Contenidor d'Or’, el trofeu que lluirà en un espai emblemàtic de la ciutat en reconeixement del compromís. Al finalitzar els sis mesos del concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte social de ciutat.

Més notícies de Viladecans

Temes:

Reciclatge