Terrassa s'incorpora a la 'Ruta 1714'

Un plafó a l'església de Sant Francesc recorda l'assalt borbònic a la ciutat

Terrassa se suma a la ’Ruta 1714’ amb un plafó informatiu a l’entrada de l’església de Sant Francesc

Terrassa se suma a la ’Ruta 1714’ amb un plafó informatiu a l’entrada de l’església de Sant Francesc

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Terrassa

Terrassa se suma a la ‘Ruta 1714’, una iniciativa de la Generalitat de Catalunya per commemorar el tricentenari del final de la guerra de successió. Així, amb un plafó de caràcter cultural i turístic a l'entrada de l'església de Sant Francesc, que recorda l'assalt borbònic a la ciutat, Terrassa s'incorpora a la Ruta que vol recordar els monuments i els indrets de Catalunya on van succeir episodis destacats de la guerra.

La ‘Ruta 1714’ està formada per 10 monuments de destacat valor patrimonial i simbòlic, als quals se sumen, amb l'epígraf ‘Viles Cremades 1714’, aquells municipis que van ser durament castigats en algun moment de la guerra.

Aquest és el cas de Terrassa, on el Museu de Terrassa i l'Arxiu Històric han treballat, conjuntament amb el departament de Cultura de la Generalitat, en el contingut del plafó.

Aquest plafó s'ha situat a l'entrada de l'església de Sant Francesc perquè en aquest temple s'hi va refugiar la població durant l'assalt i el saqueig de la ciutat per part de les tropes borbòniques, el 3 de setembre de 1713.

Notícies relacionades

Més notícies de Terrassa