repesca inèdita

El ramader 'magnífic' torna a 'Saber y ganar' després d'un error del programa

El retorn de José Pinto suposa la primera rectificació del veterà concurs cultural de La 2, que aquest any compleix 20 anys

jose-pinto-saber-ganar

jose-pinto-saber-ganar

2
Es llegeix en minuts

José Pinto, el ramader magnífic de 'Saber y ganar', eliminat el novembre passat en el concurs cultural de La 2, va tornar ahir al programa després que l’organització de l’espai reconegués el seu error en la pregunta que va desencadenar la seva expulsió. 

   

 El concursant, un ramader de Casillas de Flores (Salamanca), va arribar als 90 programes a 'Saber y ganar', el concurs més veterà de la televisió espanyola, que fa ni més ni menys que 20 anys que està en antena. Quan va superar els 7.000 euros va passar a ser considerat un dels 'magnífics' del concurs presentat per Jordi Hurtado i, abans de ser eliminat, havia guanyat 55.000 euros.  La seva expulsió es va produir a finals de novembre, quan en l’apartat d’'El duelo', li van preguntar el nom de la conferència posterior a la segona guerra mundial a la qual van assistir Churchill, Roosevelt i Stalin i en què es van fixar les condicions que havia d’assumir el Japó com a derrotat. La resposta del concursant va ser la conferència de Ialta, una resposta que el programa va considerar errònia, ja que, segons ells, la correcta hauria sigut la conferència de Potsdam.

ERROR EN ‘EL RETO’

Després de fallar la pregunta, Pinto va tenir l’oportunitat de continuar en el programa si superava la prova d’'El reto', cosa que no va aconseguir. Els fans del concursant es van mobilitzar a les xarxes socials al considerar que l’enunciat de la pregunta que va propiciar l’expulsió de Pinto era erroni. La seva justificació era que a la conferència de Ialta van assistir Churchill, Roosevelt i Stalin, però allà no es van fixar les condicions per al Japó. Per la seva part, en la conferència de Potsdam sí que es van fixar les condicions per al Japó, però no hi van assistir ni Churchill ni Roosevelt. Davant d’aquest error en l’enunciat de la pregunta, l’organització de 'Saber y ganar' va decidir donar una nova oportunitat a Pinto.

Notícies relacionades

    

«En aquests temps que corren no solem admetre els nostres errors. Però aquí s’ha reconegut un error i es pretén solucionar, i això diu molt del programa i de TVE», va afirmar el concursant en el seu retorn.

'Saber y ganar' és un concurs diari, de 35 minuts, que La 2 ha emès ininterrompudament des de la seva primera emissió, el 17 de febrer de 1997, de manera que aquest any compleix el seu 20è aniversari. En aquestes dues dècades el seu director sempre ha sigut Sergi Schaaff; el seu presentador, l’incombustible Jordi Hurtado; Juanjo Cardenal és la veu 'en off’ i Pilar Vázquez la presentadora dels miniespais.   

Pel programa han passat 2.269 concursants, s’han formulat 360.000 preguntes i s’han entregat 6,6 milions d’euros en premis. El programa ara està preparant una sèrie d’especials plens de sorpreses que s’emetran la setmana en què se’n celebra l’aniversari.