Samantha Vallejo-Nágera: "La meva favorita per guanyar 'Masterchef' és Eva"

TVE-1 ofereix aquesta nit la final del concurs gastronòmic

Samantha Vallejo-Nágera, jurat de ’Masterchef’.

Samantha Vallejo-Nágera, jurat de ’Masterchef’. / TVE

2
Es llegeix en minuts
MARISA DE DIOS / Barcelona

Samantha Vallejo-Nágera és la representant femenina del jurat de 'Masterchef'a TVE-1 (22.30 hores), on han arribat Juan Manuel, Eva iFabián. Va descobrir la seva vocació pels fogons per una aposta. Es va formar a l'escola de cuina de Paul Bocuse de Lió i amb Juan Mari Arzak. A Nova York, va estar dos anys fent paelles a domicili abans de muntar el seu negoci de càtering a Espanya. Tampoc era una principiant a la tele. A Canal Cocina ha presentat 'El toque de Samantha', i a Decasa, 'Celebraciones fáciles'.

--Tenen més de quatre milions de teleespectadors setmanals. ¿S'esperaven l'èxit?

--Jo sí, perquè vaig veure la versió nord-americana i francesa de l'espai i t'hi enganxes, encara que no siguis aficionat a la gastronomia.

--Els va beneficiar el canvi de dia d'emissió, de dimecres a dimarts. --

Sí, i també arrossegar el públic d'un partit de futbol [el Barça-Bayern de semifinals de Champions]. Molta gent va picar l'ham aquell dia i s'hi van quedar. Els primers programes van tenir menys audiència, però després la gent també s'hi va enganxar quan va anar coneixent els concursants.

--Jordi Cruz, Pepe Rodríguez i vostè ho deuen haver tingut difícil per posar-se d'acord en les expulsions.--Moltes vegades no estàvem d'acord. Hi ha plats que a tu t'agraden i als altres no. Però al ser tres sempre hi havia un desempat. Al final, hem rigut molt.

--¿I en la final? --

Va ser molt difícil. Estaven molt igualats i va ser un duel a sang. Hi va haver molta passió. Jo vaig plorar tres vegades.

--¿Què havia de tenir el guanyador, a part, òbviament, de ser un bon cuiner? --

Evolució, creativitat, disposició, companyerisme... Molt d'amor per la cuina i reaccionar bé davant les crítiques.

--¿Què és el que aporten els tres finalistes?--Fabián representa la joventut, l'esforç, les ganes. Intenta fer les coses bé, però té molt poca experiència. També ha tingut molta sort en el programa. Eva és una màquina, molt creativa, s'inventa coses i no copia. Cada dia fa coses diferents i això és una meravella. Juan Manuel és un tros de pa, té companyerisme, creativitat, ha tingut evolució, és un pencaire... I té molt bona mà per cuinar.

--Mulli's. ¿Qui era el seu favorit?--Dels plats que he tastat, m'agraden més els d'Eva. La meva guanyadora és ella.

--¿S'emportaria algun dels concursants a treballar amb vostè?--Ja ho he fet. Per al meu negoci de càtering, en què faig molts casaments, he tingut en algun Noé, Clara i Efrén. I estic intentant trucar a Eva a veure si vol venir uns mesos.

Notícies relacionades

--¿Serà en una segona edició de 'Masterchef'?--Si la productora em crida estaré encantada. Mai se sap, però si ha funcionat el programa amb nosaltres em semblaria ridícul canviar-lo. Els tres jutges som complementaris.

--Un altre programa culinari s'ha fet molt popular, 'Pesadilla en la cocina', d'Alberto Chicote. ¿Es veuria fent-lo vostè?--Sí, em considero prou dura i crítica.