ELS MUSULMANS CONDEMNEN L'ATAC

"Entenem que els espanyols estiguin enfadats, però l'islam és innocent"

Sami El Mushtawi insta a sortir al carrer per cridar contra el terrorisme islamista

Homenatge a les víctimes a la Rambla.

Homenatge a les víctimes a la Rambla.

2
Es llegeix en minuts
Khadija Bousmaha / Madrid

Els musulmans d'Espanya demanen als fidels d'aquest credo religiós que surtin al carrer per condemnar els atemptats de Barcelona i Cambrills, que s'han saldat amb 14 morts i un centenar de ferits. El director del Departament Cultural del Centre Cultural Islàmic, Sami El Mushtawi, fa una crida als mahometans que reuneixin "els seus veïns i coneguts" surtin al carrer per cridar contra el terror. "Aquesta gent no té relació amb l'islam, ni són religiosos ni han rebut una educació fundada en els valors de la nostra religió", en la seva opinió.

Els musulmans "som els que més patim amb cada atac i entenem que els espanyols estiguin empipats, però l'islam és innocent", ha assenyalat aquest portaveu del centre amb seu a la Mesquita de la M-30 de Madrid. "L'únic que volem els musulmans d'aquest país és viure en pau", ha dit.

Preguntat sobre la radicalització a les mesquites, El Mushtawi ho nega i assegura que "sempre invitem els espanyols per visitar les nostres mesquites". "Com a residents d'aquestes terres, només volem sobreviure i educar els nostres fills", afegeix.

Les associacions diuen prou

Diverses organitzacions també han enviat comunicats per expressar el seu dolor. Entre elles, la Comissió Islàmica d'Espanya ha expressat la seva "més enèrgica condemna i repulsa". En un en conjunt, la Junta Islàmica d'Espanya i l'Institut Halal han manifestat la seva "total commoció" i una "condemna absoluta i sense pal·liatius" pels atemptats.

Segons les dues associacions, l'atac és un crim que "ens indigna com ens van indignar els perpetrats a París, Londres, Manchester, Kabul, Bagdad, Manila i altres llocs". Destaca la "ràbia, impotència i perplexitat" que senten davant actes com aquests que, han afirmat, "busquen alimentar la por".

Per la seva part, la Federació Musulmana d'Espanya (FEME), ha fet una crida als musulmans d'Espanya a fer pinya i unir-se a la resta de la societat espanyola per "evitar que els terroristes i extremistes tinguin èxit en el seu intent de crear divisions".

Notícies relacionades

La Fundació Ibn Battuta, dedicada a la divulgació cultural i social entre els països àrabs i Europa, ha condemnat l'atac que ha patit Barcelona: "Aquest atemptat no té res a veure amb la religió musulmana", han afirmat aquest divendres en un comunicat. "Ells no són musulmans, simplement són terroristes a sou amb una ideologia perversa que no té res a veure amb l'islam ni amb les persones que professen aquesta religió", recalca la fundació àrab.

Convé recordar que els musulmans són els principals damnificats del terrorisme islamista. Segons les dades de la 'Global Terrorism Database' recopilats per eldiario.es, el 87% dels atemptats perpetrats per organitzacions terroristes islamistes entre el 2000 i el 2014 es van produir en països on la majoria de la població és musulmana.