ACCIDENT AL PARC D'ATRACCIONS

La muntanya russa sinistrada a Madrid tenia el col·lector d'un dels motors "molt deteriorat"

Els problemes sorgits van fer que l'atracció es tanqués al públic

La connexió de servei ha saltat des del centre de transformació

parque-atracciones-madrid

parque-atracciones-madrid

1
Es llegeix en minuts

Els tècnics del Parc d'Atraccions de Madrid que han revisat el Tren de la Mina, on es va produir aquest diumenge un xoc de trens que va deixar 33 ferits lleus, han trobat el col·lector d'un dels motors "molt deteriorat, amb escombretes foses", segons ha explicat el parc, que manté l'atracció tancada al públic.

Com han explicat des del parc, els problemes sorgits van fer que l'atracció es tanqués al públic perquè va saltarla connexió de servei des del centre de transformació.

Aquest dilluns s'han revisat els motors 1 i 3, "i han trobat que el col·lector del motor número 3 està molt deteriorat, amb escombretes foses". Davant la "impossibilitat" de poder reparar-lo internament, aquest dimarts es procedirà a la seva retirada i enviament al servei tècnic perquè sigui reparat "com més aviat millor", han explicat des del parc.

LA SEGURETAT AL PARC

Segons expliquen des del parc, la prioritat del centre en aquests moments és la seguretat de l'atracció, que és el factor que preval abans que res, i l'atracció continuarà tancada fins que es garanteixi el seu correcte funcionament.

Per la seva part, la Policia Municipal continua investigant els fets després que els dos combois que formen la muntanya russa xoquessin aquest diumenge, sobre les 14.30 hores, quan hi havia 36 persones dalt de l'atracció, diversos d'ells menors.

Segons un portaveu del parc, l'atracció havia passat diumenge al matí totes les proves de control que els operadors realitzen diàriament abans d'obrir les instal·lacions, entre les quals hi ha una prova "en buit", amb la mateixa velocitat i ritme però sense pes, i una altra amb ninots que tenen el pes mitjà d'un ésser humà.

Notícies relacionades

Per un costat, segons el mateix portaveu, l'atracció avariada té totes les inspeccions en regla, i per un altre costat, com passa amb totes les atraccions, diumenge al matí l'operador encarregat va realitzar les proves pertinents.

El Tren de la Mina, que es va inaugurar el 2012, consta de dos vagons, amb capacitat per a 18 persones cada un (nou files amb dues persones cada una). Puja a 17,5 metres d'altura mentre travessa muntanyes i galeries subterrànies a una velocitat màxima de 55 quilòmetres per hora. És la primera muntanya russa d'Espanya amb realitat virtual interactiva.