SENTÈNCIA A BARCELONA

Indemnització de 200.000 euros per una negligència en una operació de vesícula

La jutge considera que hi ha hagut una defectuosa tècnica quirúrgica i un mal seguiment de la lesió de la pacient

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El dia 2 d’octubre del 2013, B. Ll. va anar a l’Hospital Sant Jaume de Calella per sotmetre’s a una operació de pedres a la vesícula. Però la intervenció no es va fer de forma correcta i se li va seccionar «indegudament» la via bilial. La pacient va haver de tornar a entrar al quiròfan diverses vegades. Ara, una jutge de Barcelona ha condemnat l’asseguradora Zurich a pagar a l’afectada 207.226 euros, més interessos.

El Jutjat de Primera Instància número 48 de Barcelona ha estimat parcialment la demanda interposada per l’advocat José Aznar Cortijo, de Servicios Jurídicos Verdún. La sentència assenyala que a la dona, després de ser operada a l’hospital de Calella, se li va donar l’alta a les 48 hores. Però dies després, el 9 d’octubre, va haver d’anar a urgències amb un fort dolor abdominal. Se li van fer diverses proves i va ser derivada a l’hospital de Sant Pau de Barcelona, on va ser intervinguda una altra vegada per intentar «canalitzar» la via hepàtica que havia quedat seccionada en la primera operació.

Després va tornar al centre de Calella i, després d’una altra intervenció, va ser traslladada a l’hospital Can Ruti de Badalona per un «xoc sèptic» abdominal. Durant diversos mesos, B. Ll. va haver d’entrar diversos cops al quiròfan al no millorar.

La sentència sosté que hi va haver «negligència en la prestació mèdica que va rebre» la pacient a l’hospital de Calella i que es concreta en la secció del conducte hepàtic en l’operació a què va ser sotmesa el 2 d’octubre del 2013. El motiu: la «defectuosa tècnica quirúrgica de la cirurgiana», que va identificar «erròniament» els conductes hepàtic i cístic i va lesionar el primer al confondre’l amb el segon.

Notícies relacionades

MALA ASSISTÈNCIA / La jutge també argumenta el «seguiment defectuós de la lesió patida», que concreta en «la falta de drenatge del líquid biliar» que tenia a la cavitat abdominal la pacient des del 9 d’octubre del 2013 i que no es va retirar fins a la intervenció del 17 d’octubre. Al quedar acreditada «l’existència de negligència» en la prestació assistencial que va rebre a l’hospital es condemna l’asseguradora del centre.

A l’hora de fixar la indemnització, la jutge té en compte els dies d’hospitalització i d’impediment laboral, les seqüeles que li han quedat a la pacient i la situació d’incapacitat laboral de B. Ll. La resolució judicial, segons els advocats de la demandant, no ha sigut recorreguda i és ferma.