Erotisme "per celebrar la vida"

La portada d'Interviú ha suposat la consagració popular per a desenes de celebritats espanyoles

jgblanco34057093 40 a os  de  interviu  imagenes de la orgia de lui160529163539

jgblanco34057093 40 a os de interviu imagenes de la orgia de lui160529163539 / ARCHIVO INTERVIU

2
Es llegeix en minuts
JUAN FERNÁNDEZ / MADRID

El 1986, en el 10è aniversari d’Interviú, Antonio Asensio Pizarro explicava així la fórmula que va fer d’aquesta capçalera una aventura d’èxit: «Als espanyols els faltava sexe i els vam donar sexe. Els faltava claredat i els vam donar la lliure expressió dels columnistes. Era un vestit a mida, un còctel, però no pas molotov». Des dels inicis, l’erotisme ha sigut un dels condiments de la recepta d’Interviú per vendre exemplars, atraure mirades i generar comentaris. 

 Si a la cort de Felip IV es deia que no eres ningú si no et pintava Velázquez, de les celebritats femenines contemporànies es pot afirmar que no han arribat a la consagració fins a sortir a Interviú, unes en nus integrals i altres insinuant més que ensenyant; unes vegades en sessions fotogràfiques preparades i altres caçades en topless a la platja o mitjançant el «fals robat», que va inaugurar Lola Flores el 1983.

 

De la Faraona cap avall, el qui és qui del famoseig femení espanyol dels últims 40 anys ha sigut primera plana de la revista. Cantants com Rocío Jurado, Rocío Dúrcal, Isabel Pantoja i Alaska, actrius com Concha Velasco, Maribel Verdú i Bibiana Fernández, cares televisives com Belén Esteban, Ana Obregón i Terelu Campos, i fins i tot aristòcrates com la duquessa d’Alba, componen el rosari de cossos a flor de pell que va inaugurar el 22 de maig de 1976 una desconeguda –es creu que es tractava d’una model anglesa– i que va assolir el seu big bang quatre mesos més tard amb el nu de Marisol.

Quatre anys va trigar la justícia a alliberar César Lucas, autor de les fotos, de la petició de presó que penjava sobre ell per escàndol públic. Sobre el debat dels límits de la moral, la revista va deixar clara la seva postura en un dels seus editorials: «No ens ha agradat mai la moral que es mesura pels centímetres de pell que el cos humà deixa a la contemplació dels altres, però que calla davant la immoralitat descarada d’una tortura, d’una vivenda indigna d’un ésser humà, davant un nen sense escolaritzar». 

Només quatre homes

Notícies relacionades

En aquests anys, quatre homes han aparegut a la fresca en la seva portada: Jesús Vázquez, Rafael Amargo, Álvaro Muñoz Escassi i Alessandro Lequio –aquest, amb unes fotos robades–. A l’estil d’altres publicacions internacionals com Playboy, Penthouse i Lui, Interviú completava la seva oferta libidinosa amb reportatges fotogràfics a l’interior. 

«Aquestes fotografies resumeixen la història recent de l’erotisme i expliquen l’evolució dels gustos, dels pits petits als siliconats, dels pubis amb pèl als rasurats. Si al Brasil triomfen els culassos, els ibèrics som una tribu de tetes», diu l’adjunt al director Alberto Gayo, que ha revisat els més de 2.000 números publicats per seleccionar els nus que apareixen en l’especial, que porta Chenoa a la portada. En la seva opinió, la millor explicació de l’aposta sensual d’Interviú la va donar Laura Antonelli quan va posar despullada al complir els 40: «L’erotisme és la forma més alta i bella de celebrar la vida».

Temes:

Interviú