DESASTRE A L'ALT EMPORDÀ

L'incendi obliga a tancar al trànsit deu carreteres comarcals

L'AP-7 continua oberta a la circulació

Columna de fum sobre la Jonquera, a l’altura de l’AP-7, diumenge.

Columna de fum sobre la Jonquera, a l’altura de l’AP-7, diumenge. / Josep Ribas (AP)

1
Es llegeix en minuts

Lescarreteres talladescom a conseqüència de l'incendi que afecta l'Alt Empordà.s'han reduït acinc, davant de les lesdeu que hi havia tallades aquest dilluns a la tarda, segons informa elServei Català de Trànsit (SCT). 

A les22.30 horessegueixen tallades les viesGIP-5101 entre Avinyonet de Puigventós i Terrades; la Avinyonet de Puigventós i TerradesGIV-5105 entre Llers i Avinyonet de Puigventós; la Llers i Avinyonet de PuigventósGI-500 entre Agullana i la Jonquera; la Agullana i la JonqueraGI-501 entre Agullana i la Vajol, i la Agullana i la VajolGI-504 entre Terrades i Agullana

S'hanreobertlaGIV-5041 a Pont de Molins, la Pont de MolinsGIV-5044 a Biure, la BiureGI-602 a Sant Climent Sescebes, la Sant Climent SescebesGI-610 a Vilajuïga, i la VilajuïgaGI-502 a Darnius

Autopista oberta

L'autopista AP-7, no obstant, continua oberta en els dos sentits de la marxa, des de primera hora de la tarda, després d'haver sofert talls intermitents al llarg del matí d'aquest dilluns, a l'altura del terme municipal d'Agullana per l'incendi, que encara ha estat controlat. Protecció Civil havia advertit durant el matí de que unallengua del foc s'acostava a aquesta via i ha demanat als conductors que circulin per aquesta carretera queno surtin dels vehicles i que deixin el voral lliure perquè hi puguin circular els vehicles d'emergència.

Malgrat l'avís, Protecció Civil ha assegurat que no hi ha perill per a les persones. Es dóna la circumstància que poc abans de les 12.00 hores del migdia la circulació per l'AP-7 s'ha hagut d'interrompre de nou en sentit nord, encara que no per causa del foc, sinó per un accident en què s'han vist implicats dos camions i un cotxe amb caravana.

Notícies relacionades

Per altra part, s'ha eliminat la restricció del trànsit per la carretera N-260 entre Portbou i Figueres (Alt Empordà) per als vehicles de tercera categoria, camions de gran tonatge i similars.

SUBMINISTRAMENT ELÈCTRIC

Pel que fa als problemes en el subministrament elèctric, Endesa ha restablert el subministrament elèctric a pràcticament tots els afectats per l'incendi. Així, a les 20.00 hores d'aquest dilluns només queden 60 clients sense electricitat dels 3.900 inicials, segons ha informat el conseller d'Interior, Felip Puig. La reconnexió s'ha aconseguit mitjançant maniobres a la pròpia xarxa de distribució i l'ús de 35 grups electrògens, segons ha informat la companyia a través d'un comunicat. Pel que fa a les comunicacions telefòniques, s'arriba als 3.000 afectats --1.000 de línies fixes i 2.000 més de mòbils-- a causa de problemes "en algun repetidor i cables de fibra òptica", i Puig ha afegit que s'està treballant amb les operadores per solucionar-ho.