Rajoy demana a "la majoria silenciosa i silenciada" que es faci sentir el 21-D

El president reclama a les empreses que no se'n vagin de Catalunya i als espanyols que no deixin de comprar productes catalans

fcasals40915081 barcelona 12 11 2017  pol tica   mariano rajoy en barcelona 171112125148

fcasals40915081 barcelona 12 11 2017 pol tica mariano rajoy en barcelona 171112125148

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mariano Rajoy i la plana major del PP han desembarcat a Barcelona per donar un reconeixement a Xavier García Albiol com a candidat per a les eleccions catalanes convocades pel president del Govern central. Davant més de 1.000 persones, ha defensat l'aplicació del 155 per tornar la "tranquil·litat" a Catalunya i ha reclamat a "la majoria silenciosa i silenciada que converteixi la seva veu en vots".

"S'ha de recuperar Catalunya dels estralls separatistes", ha sentenciat en un discurs en què ha demanat a les empreses que no se'n vagin i als espanyols que no deixin de comprar productes catalans. "Que no paguin la factura els que han sofert la fractura", ha postil·lat. En la seva intervenció ha defensat la decisió d'aplicar el 155, després d'haver esgotat totes les vies perquè els independentistes posessin fi al seu "deliri. "L'objectiu bàsic del 155 era tornar la tranquil·litat a la vida quotidiana". Rajoy ha volgut centrar la seva intervenció més en la recuperació, i ha deixat la part més bel·ligerant amb l'independentisme a Albiol. 

La primera gran ovació l'ha rebut Rajoy quan Albiol li ha agraït el 155. "Vull agrair-te que hagis aplicat el 155 a Catalunya, que hagis destituït Puigdemont i els seus consellers i hagis tancat les ambaixades, aquells xiringuitos", ha assenyalat el líder del PPC. Fidel al seu to dur, ha sentenciat que "la independència és tòxica i destrueix Catalunya". Ordre o caos. Aquesta és la disjuntiva que ha plantejat l'exalcalde de Badalona. "El 21-D els catalans hauran de triar si prefereixen que tornin Puigdemont o Junqueras o el grup Planeta, que mani la CUP o torni l'empresa Bimbo, que torni Forcadell o la gala dels premis Ondas. Empresa, progrés i futur o revolució, talls de carreteres i pedres a les vies". 

Notícies relacionades

El líder del PPC ha demanat una ovació per a Dante Pérez, l'alcalde de Gimenells que va fitxar per anar a les llistes del PP l'endemà de donar-se de baixa del PSC per l'aliança dels socialistes amb Units per Avançar. No hi han faltat les crítiques a Ciutadans, pels seus canvis de criteri sobre el 155, i al PSC, a qui ha advertit que "seria una traïció un acord amb ERC i Podem". Ni tampoc als independentistes. En aquest punt ha alçat la veu per negar que "a Catalunya hi hagi presos per les seves idees". "Que es deixin d'infàmies, d'insultar Catalunya i Espanya. Tardà o Rufián, que defensen les mateixes idees, no són a la presó. Es persegueixen els que cometen delictes", ha dit.

Davant dels que assenyalen que el PP ha volgut aplicar el model basc, María Dolores de Cospedal, que ha obert l'acte, ha negat que el seu partit hagi buscat mai el conflicte per guanyar vots. "Hem anteposat la convivència dels catalans als interessos del PP i els nostres interessos personals", ha sentenciat la ministra de Defensa.